Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvojili prvo mjesto

Mladi hrvatski arhitekti zasjenili kolege na natječaju u New Yorku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim mladih arhitekata iz Zagreba pobijedio je na međunarodnom natječaju u New Yorku za revitalizaciju zagađenog kanala Gowanus u Brooklynu.

U konkurenciji 150 radova, tim mladih zagrebačkih arhitekata osvojio je prvu nagradu u kategoriji uređenja zajednice na međunarodnom natječaju "Gowanus by Design: Water Works", koji se bavio temom revitalizacije zagađenog Gowanus kanala u Brooklynu, objavilo je Društvo arhitekata Zagreb (DAZ) na svojim internet stranicama.

Žiri je u veljači objavio nagrađene u tri kategorije, a Tamara Marić, Branko Palić, Ana Ranogajec, Krešimir Renić i Josip Zaninović pobijedili su s projektom "Flood Courts Gowanus", ispunivši zahtjeve natječaja za inovativnim rješenjima za zonu kanala Gowanus u Brooklynu, baveći se pitanjem vode u urbanom okolišu kao elementom rekreacija, dnevne upotrebe ili tretiranja zagađene vode.

Pročitajte i ovo Vatrogasci - 3 natjecanje fire combat Vatrogasci se prisjetili najtežih trenutaka: "Bilo je kao u paklu" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

>> Kakva promidžba Hrvatske: Pogledajte nove fotografije!

To je drugi natječaj koji se bavi istom temom, prvi zadatak bio je urbanističko programsko rješavanje prostora cjeline kanala, a ovaj natječaj bio je usmjeren na zadani javni blok na vrhu kanala, gdje se istraživala nova urbana tipologija spoja postrojenja pročišćivača kanala s rekreacijskim i društvenim centrom.

Pobjednici u ostale dvije kategorije bili su američki arhitekti. U kategoriji Urbana ekologija prvo mjesto osvojio je Studio TJOA iz njujorškog Brooklyna, a u kategoriji Arhitektonski dizajn studentica Amanda Gann iz Knoxvillea, Tennessee.

Na natječaj su se prijavili radovi pojedinaca i arhitektonskih timova, sastavljenih od studenata i profesionalaca, iz dvadeset zemalja, a izabrani projekti predstavit će se na izložbi ovog proljeća, na još neutvrđenoj lokaciji blizu kanala Gowanus. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene