Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon rekonstrukcije

Poznato što će biti s bivšim ministrima Aladrovićem i Ćorićem: "Ni oni nisu iznimka..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno-imunitetno povjerenstvo potvrdilo je da se bivši ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić neće vratiti u Sabor. Zastupnički su im mandati odmrznuti te su stavljeni u mirovanje.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics potvrdio je da se bivši ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić ne vraćaju u Sabor, Povjerenstvo im je, naime, 'odmrznulo' i odmah u mirovanje stavilo zastupničke mandate.

"Suglasili smo se da im se omogući povratak u Sabor, ali i da im se odmah, iz osobnih razloga, zamrznu mandati", rekao je Jankovics Hini.

Objasnio je pritom da svi zastupnici imaju pravo jednom tijekom mandata zamrznuti mandat iz osobnih razloga, pa ni Aladrović, ni Ćorić nisu iznimka.

Pročitajte i ovo Putanja javnog duga PRIJEDLOG REBALANSA PRORAČUNA Marić: ''Inflacija je u ovim uvjetima najizazovnija varijabla, ali ne odustajem od gospodarskog rasta''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠIMPRAGA, FILIPOVIĆ I PILETIĆ Plenković objavio imena budućih novih članova Vlade, komentirao odlazak Aladrovića i Miloševića: "Ako oni to riješe u novom mandatu, vrata su im otvorena"

"To zamrzavanje ne može trajati kraće od šest mjeseci", dodao je predsjednik MIP-a koji očekuje da odluku Povjerenstva Sabor potvrdi u petak.

Nije želio komentirati opasku da su dvojica bivših ministara, umjesto povratka u Sabor, radije odabrali povlasticu "šest plus šest", dakle da šest mjeseci primaju plaću koju su imali kao ministri, a drugih šest polovicu.

MIP o tome ne odlučuje, kratko je rekao Jankovics.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene