Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''nek' očiste ispred svog dvorišta''

Bandić na štakama i po snijegu: "Mene Bog posebno mazi. Malo me upozori, onda me spasi"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Iza Milana Bandić naporan je radni dan, a još jutros je bio u bolnici. Zagrebački gradonačelnik tvrdi da mu je zdravlje dobro, pa je cijeli dan proveo na terenu. Komentirao je i buran politički tjedan u zagrebačkoj skupštini, rast svoga kluba zastupnika u Saboru te otkrio što će tražiti od premijera, a osvrnuo se i na nagađanja o rekonstrukciji Vlade.

Iz bolnice - ravno na posao. A raspored krcat. Prvo je u gradskoj upravi primio izviđače koji su mu donijeli betlehemsko svjetlo. I odmah požurio na sljedeću lokaciju. U palaču Dverce, gdje su ga čekali ratni zapovjednici i zahvalili mu na Tuđmanovu spomeniku.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

"Nisam mogao biti na otkrivanju spomenika, došao bih ja, ali bi me proglasili da sam bedast pa bi analizirali političari jesam li spreman obnašati političku funkciju", rekao je Milan Bandić. 

Da je sposoban obnašati funkciju zato je odlučio pokazati danas. Nakon Dverca na snijeg. Otvorio je sanjkalište na Cmroku. "Moram samo paziti da nogu opet ne uganem, da mi se ponovno tromb ne dogodi", objasnio je Bandić hodajući na štakama po snijegu. 

Sve ostalo sa zdravljem je kaže - dobro

"Mene Bog voli, ja volim ljude i Boga, mene Bog posebno mazi. Malo me upozori, onda me spasi." 

Spasila su ga prošli tjedan i tri oporbena zastupnika u gradskoj skupštini kada se glasovalo o proračunu. Da je riječ o političkoj trgovini, odbacuje.

"Ni s kim ja ne komuniciram niti ikoga snubim. Trebate pitati one od kojih su otišli. Kad vas napusti žena, znate tko je kriv? Ne njen potencijalni ljubavnik, nego bivši muž", rezolutan je zagrebački gradonačelnik.

Sve jači mu je klub zastupnika u Saboru. Prošli tjedan pridružila mu se još jedna bivša SDP-ova zastupnica. "Ako aktere te koalicije ne brine to s kim su, onda puno manje to brine gospodina Plenkovića , što mu radi koalicijski partner. On na to ima odgovor ja nemam ništa s time i misli da je to dovoljno", komentirao je Arsen Bauk. 

Premijer i danas ponavlja da to nije njegov problem. A sve jači koalicijski partner - nije ga tražio rekonstrukciju Vlade.

"Nismo uopće o tome razgovarali niti je to bio predmet niti traženja niti bilo kakvih konzultacija zato sam malo i začuđen kako je to sad tema broj jedan", rekao je na sve premijer Plenković. 

Ali zato Bandić na umu ima nove projekte. "Za demografske projekte u gradu Zagrebu izdvajamo 650 milijuna kuna. Želimo da to i država radi", rekao je Bandić. 

Za kraj radnog dana gradonačelnik je obišao zagrebački Advent te otvorio skijašku sezonu na Sljemenu. A ne planira usporiti ni svoj politički rast. Kratko je dobacio da će novih zastupnika u njegovu saborskom klubu biti još.

Na pitanje o optužbama za političku korupciju a nakon izglasavanja proračuna Grada Zagreba za iduću godinu, Bandić je rekao da ne bi o tome. "Što im je drugo preostalo, ne mogu sagledat svoje greške, pa bacaju blato na druge. Nek' očiste ispred svog dvorišta najprije", poručio je Bandić.

Na pitanje hoće li njegov Klub tražiti ulazak u Vladu budući da je Klub dvostruko veći od HNS-ova, Bandić je odgovorio: "Bit će još veći."

Nije želio reći tko će i kada prijeći u njegov saborski Klub. "Pa vidite da je to stalno. To je praksa već. Prelaze onima koji rade, koji žele nešto napraviti u ovoj zemlji, da ljudi bolje žive", objasnio je i poručio da neće tražiti ulazak u Vladu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Meghan Markle: (Pre)uska haljina za ponosno isticanje trudničkog trbuščića Meghan Markle Meghan Markle Foto: Getty Images Megan prilikom posjeta domu za starije udruge Royal Variety Megan prilikom posjeta domu za starije udruge Royal Variety Foto: Getty Images Meghan u haljini brenda Brock Collection Meghan u haljini brenda Brock Collection Foto: Getty Images +0 Meghan Markle Moda & ljepota Meghan Markle: (Pre)uska haljina za ponosno isticanje trudničkog trbuščića 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene