Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi moć ni utjecaj

Iznenađujuća kandidatura za splitskog gradonačelnika: ''Brojni sugrađani i poznanici me nagovaraju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Mamić ulazi u utrku za gradonačelnika Splita, a radi se o najvećem poslodavcu i vlasniku trgovačkog lanca u Dalmaciji – Tommy grupe.

Tomislav Mamić navodi kako je u politiku ušao zbog nagovaranja sugrađana. ''Radi se o tome da me brojni sugrađani i poznanici već neko vrijeme nagovaraju da se aktivno uključim u kampanju za izbor gradonačelnika i budućih članova Gradskog vijeća jer smatraju da mogu napraviti iskorak i donijeti pozitivne promjene. Dugo sam razmišljao i konačno se odlučio aktivirati i pokušati nešto napraviti u tom smislu'', rekao je budući nezavisni kandidat, prenosi Slobodna Dalmacija.

Politika ga nije zanimala. Jednom se samo okušao kao član Inicijalnog odbora Velog mista, ali se nakon par sastanaka zahvalio. Objasnio je tada da mu nitko nije htio jasno kazati koji su ciljevi i strategija.

Kaže kako se na lokalnim izborima ne bi se pojavio kao igrač neke interesne grupe, niti kao lider koji je već oko sebe oformio tim. ''Postoji ideja da formiramo nezavisnu listu na kojoj bi se pojavili najugledniji građani grada Splita iz svih sfera društvenog života. Tek bismo se trebali okupiti, nemam gotova imena'', pojasnio je Mamić.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predstavio novu stranku ''Nije nam bitna nacionalnost'' Penava osnovao stranku, dobrobit Vukovara usporedio s Banovinom: ''Ako vam je potres bio poziv za reakciju, vjerujte mi, ovo je 10 puta gore''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan poslije Maras nakon odustajanja od kandidature za Zagreb: "Nek' Grbin pokaže da je pravi demokrat. Neka svi glasaju. Ako se ne boji"

''Ako procijenimo da ova ideja ima pozitivan odjek i podršku građana, možemo nastaviti s realizacijom. U suprotnom nisam siguran da ću se dalje angažirati jer osobno ne želim nikakvu moć niti utjecaj, a pogotovo ne osobnu korist'', zaključio je Mamić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene