Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća jesen

'Lijepo i toplo vrijeme s malo oborina i u listopadu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo, pa čak i ekstremno topao, tako govore prognostičari o proteklom mjesecu rujnu. Temperature su bile više za prosječno od jedan do tri stupnja, a ni naredni nas mjeseci neće razočarati. Možda ne baš vruće, ali očekuje nas u najmanju ruku prosječno topla jesen.

I dok se mnogi pribojavaju sezonske depresije, jesen je počela obećavajuće, bez kiše i iznadprosječno toplo. Građani su podijeljeni. Neki bi radije da je malo hladnije vrijeme, a drugi uživaju u suncu. Prognostičari kažu da je ovo drugi najtopliji rujan od davne 1949. Do tri stupnja topliji od prosjeka. 'Što se tiče kiša možda su bili mnogi i nezadovoljni osobito poljoprivrednici, jer je rujan donio manje kiše nego što je to uobičajeno, U južnoj Dalmaciji primjerice, palo je četvrtina od uobičajene količine oborina u rujnu', kazao je meteorolog Milan Sijerković. 'Jesen će, gledajući je kao cjelinu, biti razmjerno lijepa, barem prosječno topla i prosječno kišna. I to je zapravo ono što je i najljepše', dodao je. 
 

Pročitajte i ovo Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja Slika nije dostupna ŠARENA JESEN Nakon magle, stiže sunce, evo gdje će ga biti najviše! Provjerite prognozu za produženi vikend

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene