Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala cijena za velik osmijeh

Akcija Korak u život omogućuje mladima bez roditelja život i studiranje: "Dobivate tu mogućnost neovisnosti i sigurnosti"

Valentina Malić - 1
Valentina Malić - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Humanitarni koncert za djecu bez roditelja - 1 Humanitarni koncert za djecu bez roditelja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Valentina Malić - 1 Valentina Malić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nenad Jandrić Nenad Jandrić Foto: DNEVNIK.hr Humanitarni koncert za djecu bez roditelja - 2 Humanitarni koncert za djecu bez roditelja - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Vatroslav Kuliš Galerija 1/8 >>
U subotu 27.6. na Ljetnoj pozornici Tuškanac u Zagrebu održat će se još jedno izdanje humanitarne akcije "Korak u život". Akcijom će se prikupljati sredstva za daljnje školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Dvadesetak je godina provela u udomiteljskoj obitelji i domu za nezbrinutu djecu. Prije dvije godine je, kaže Valentina, krenula iznova. Odabrana je kao stipendistica akcije Korak u život čime joj je na drugoj godini fakulteta omogućeno daljnje obrazovanje.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

„Upravo s tim stipendijama dobivate tu mogućnost neovisnosti i onda nemate tu brigu, ne znam oko stanarine ili tako nečega, uvijek znate da imate barem taj dio pokriven i siguran“, objašnjava stipendistica Valentina Malić.

I ove subote u organizaciji Scene Amadeo i Rotary Cluba Zagreb Kaptol građani će dobiti priliku pomoći školarcima. Nenad Jandrić iz Scene Amadeo tvrdi kako djeca namjerno padaju razrede u srednjoj školi jer se država za njih brine do njihove završene srednje škole. Nakon toga ostavljeni su sami pa si produljuju egzistenciju.

Doajen hrvatske glazbene scene, Drago Diklić održat će humanitarni koncert na ljetnoj pozornici Tuškanac. Bit će tu i još jedno vrijedno iznenađenje za jednog sretnog posjetitelja koji će osvojiti sliku Vatroslava Kuliša. „Htio sam odabrati od ovog ciklusa sliku koja ima u sebi neku vedrinu, harmoniju i tako dalje, da razveselim ljude od ove korone“, govori slikar.

Šarenu apstrakciju tržišno vrijednu desetak tisuća kuna ovaj je legendarni hrvatski slikar, i sam član Rotary Cluba donirao za ovu humanitarku.

Korona im pomrsila račune

Ipak, opreza ne manjka. Zbog koronavirusa, tvrdi Kuliš, neće se prodati sva mjesta nego svako peto. Ovi humanitarni koncerti šestu se godinu organiziraju s istim ciljem. Pokazati najranjivijima da nisu zaboravljeni. Do sada je za njihovo školovanje prikupljeno više od 27 milijuna kuna.

„Obaveza studenta je da bude redoviti student. U jednom momentu, ako jednostavno izgubi godinu, gubi stipendiju. Dakle, jedna vrlo stroga je selekcija u tom smislu“, poručuje Jandrić.

Ulaznicu još uvijek stignete uhvatiti. Sto kuna koliko ćete je platiti definitivno je mala cijena za veliki osmijeh na licima ovih mladih ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene