Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeste li znali da je zatvaranje balkona na zgradama protuzakonito?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagrđivanje pročelja zgrada postalo je pravi hit. Balkoni odlično dođu za koji kvadrat više. A pri dodatnom proširenju stvarne kvadrature stana, o vanjskom se uređenju najmanje misli.

Neki balkoni tako ne mogu proći neprimjećeno, a da je problem postao doista velik svjedoče pojedine zgrade koje su ostale gotovo bez ijednog otvorenog balkona. Ljude to, čini se, ne zabrinjava previše. Smatraju da su balkoni njihovi te da s njima mogu činiti što žele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RADOVI U TIJEKU Zatvara se važan most u Dalmaciji, HAC objavio detalje Zatvoren ilegalni dom: ilustracija - 5 policijska intervencija Zatvoren pulski dom za stare i nemoćne, za dvije korisnice bilo je nemoguće utvrditi identitet

Inspekcija se ovim problemom ipak odlučila više pozabaviti. Iako nam u Ministarstvu graditeljstva kažu kako su od 2005. imali čak 50 tisuća intervencija, to očito nije dovoljno. Kazne za prekršitelje penju se i do 100 tisuća kuna.

Cijela priča bila bi drugačija da se poštiva Zakon. Zatvaranje balkona može biti i legalno, ukoliko se dobiju sve potrebne dozvole. 

Nažalost, malo je onih koji ih traže pa je rizik kazni i rušenja sasvim opravdan. Primjera radi, u zemljama Europske unije hrvatska kultura stanovanja ili nadogradnja po mjeri nezamisliva je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene