Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na skijalištu

Oglasio se HGSS nakon napada na svoje članove: "Ogorčeni smo..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oglasio se HGSS nakon incidenta na popularnom obiteljskom skijalištu Platak u kojem su napadnuta i njihova dva člana.

Nakon što je u javnost izašla vijest o incidentu na riječkom skijalištu Platak u kojem su u nedjelju napadnuti izletnici, ali i članovi HGSS-a, oglasili su se iz službe spašavanja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove - volontere.

Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Svojim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brz oporavak", priopćio je HGSS na svojoj službenoj stranici.

Pročitajte i ovo Ilustracija BUDITE NA OPREZU HGSS-u pune ruke posla, upozorili građane: "Vas ćemo izvući, ali vaši limeni ljubimci možda pričekaju proljeće"

Na skijalištu je u nedjelju eskalirala situacija nakon što su putnici u BMW-u zapeli u snijegu. U pitanju su MMA borci. Vidjeli su u baru HGSS-ovca te ga pitali da im pomogne izgurati automobil, ali je HGSS-ovac rekao da ide na spavanje.

Putnici iz BMW-a fizički su nasrnuli na gorskog spašavatelja i nokautirali ga. Od siline udarca završio je na podu. Dotrčao je drugi član HGSS-a u pomoć prvom te je i sam dobio snažan udarac u glavu i završio na podu. Situacija je eskalirala jer se prvi ozlijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo. Dok je pokušavao doći k sebi od prvog udarca, zaradio je novi - s leđa nogom u glavu.

Jedna žena također je ozlijeđena nakon što je htjela zaustaviti napad. Dobila je četiri udarca šakom u glavu i također pala. HGSS-ovac koji je bio prva žrtva napada dobio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta. Žena je završila s unutarnjim krvarenjem u plućima.

Trojac je pušten iz pritvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene