Obavijesti Video Pretražite Navigacija

IDS: 'Istra čimbenik priznat i poznat u Europi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Istarskog demokratskog sabora Ivan Jakovčić na večerašnjem predizbornom saboru stranke, održanom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, rekao je kako je "Istra kakva je danas, pravi politički čimbenik priznat i poznat u cijeloj Europi ponajviše zahvaljujući politici IDS-a".

Po njegovim riječima - "da Istra nije otvorila sve one političke teme koje je hrabro otvarala devedesetih godina - pitanje je kakva bi Hrvatska bila".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odazvat će se pozivu predsjednika Jakovčić: Posljednjih dana anonimno nam prijete Slika nije dostupna Jakovčić o kastavskom dogovoru 'Nakon 'demokrature' Hrvatska ulazi u fazu zrele demokracije'

"Već je tada IDS govorio o Europskoj uniji, decentralizaciji,
antifašizmu te o ostalim temama koje su bile zabranjene u tim
godinama", ustvrdio je Jakovčić, dodavši kako je "takav IDS i danas potreban Istri" te da "upravo iz tog razloga građani u Istri nemaju razloga prihvatiti neku drugu političku opciju".

"IDS je zaustavio hrvatski nacionalizam, srpski šovinizam, talijanski iredentizam i slovenske apetite i nije dopustio da se mješaju u način i kulturu življenja u Istri", ustvrdio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Također je poručio SDP-u da je "IDS spreman poduprijeti Vladu lijevog centra jedino ako će u prvih sto dana vladanja promijeniti sve zakone koje IDS ne želi", dodavši da "IDS-u fotelje nisu potrebne".

"HDZ-u pak poručujem kako ćemo ih bez obzira na njihove optimistične prognoze pomesti u Istri", zaključio je Jakovčić.

Potpredsjednik IDS-a i nositelj liste u 8. izbornoj jedinici, Damir Kajin, kazao je kako će ova stranka učiniti sve da nakon
parlamentarnih izbora 25. studenoga dođe do promjene vlasti.

Po njegovim riječima "temeljno pitanje i nije tko će dobiti izbore, nego što će biti s Hrvatskom, odnosno što može HDZ a što može SDP".

"Ne može jedina razlika između tih dviju stranaka biti samo tko je, a tko nije pušio marihuanu", izjavio je Kajin, dodavši kako se "Hrvatska konačno mora istrijanizirati".

Rekavši kako je Hrvatska umorna od plašenja građana novim porezima, potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je naglasio da se IDS protivi Jurčićevom prijedlogu poreza na imovinu jer je to "porez na sirotinju".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene