Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras u 22:00!

Počele stizati plaće: Šef nakon Provjerenog ipak pronašao novac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon mjeseci borbe za plaću, danas su radnici ekipi Provjerenog javili odličnu vijest: bivši šef je uplatio novac!

Prije dva tjedna ekipa Provjerenog upoznala vas je s pričama hrvatskih radnika koji su otišli u Njemačku kako bi novcem zarađenim u inozemstvu prehranili svoje obitelji. Njihov poslodavac – Hrvat, vlasnik je kooperantske firme koja je poslovala u Njemačkoj, a dužan im je ostao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Mislio sam da će ići brže, ali ovako..." Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

Miro je jedan od tih radnika. Tri mjeseca nakon povratka iz Njemačke, svoju plaću nije dobio. Sve do danas. Nakon upornog zvanja reportera Provjerenog Mate Barišića i radnika koji su čekali svoje plaće, ali i nakon što je cijela Hrvatska vidjela da se sa hrvatskim sindromom neisplate plaće bore radnici na njemačkoj 'baušteli', poslodavac je očito pronašao način da svoje radnike isplati.

>> Kada vas u Njemačkoj prevari hrvatski poslodavac....

Ali ga na to nisu natjerale institucije. Naime, cijeli slučaj Miro je prijavio njemačkoj agenciji za rad, no oni su mu rekli kako nemaju ovlasti za njihove probleme. Naime, agencija je nadležna za vođenje evidencije tvrtki koje krše ugovore o radu. Drugim riječima, mogu zaustaviti radove i raskinuti ugovor s hrvatskim tvrtkama, ali ne mogu pomoći radniku da dobije plaće koje im je poslodavac iz Hrvatske ostao dužan.

''Policija je došla na gradilište, napravila prijavu i radnicima dala 24 sata da napuste zemlju. Kako nemaju novaca potencijalno su opasni za njemačko društvo, te vas automatski izbacuju iz zemlje'', otkrio je Miro što se dogodilo nakon što su bivšeg poslodavca prijavili njemačkoj policiji. Miro je svoj problem prijavio i Državnom inspektoratu u Rijeci.

Što je o svemu rekao poslodavac koji im je mjesecima dužan plaće i kada će ostali radnici biti podmireni? Doznajte večeras u 22:00 u Provjerenom!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene