Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSINAC U PUNOM SJAJU

Hladno jutro okovalo unutrašnjost Hrvatske: Najniža temperatura čak -13,4 stupnja, na moru uživaju u plusovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak prosinca donio je prvo značajnije zahlađenje ove zime, doznajte u kojim je mjestima bilo najhladnije, a u kojima su temperature ipak bile u plusu.

Diljem Hrvatske osvanulo je prilično hladno jutro, sasvim u skladu s mjesecom u koji smo zakoračili. Po podacima DHMZ-a, jutros u 7 sati najhladnije je bilo u Crnom Lugu (Nacionalni park Risnjak) gdje je izmjereno -13,4 stupnja, te u Zavižanu, gdje je bilo -11 stupnjava. Na drugom kraju skale bila je Palagruža, gdje je u isto vrijeme izmjereno pristojnih 9,6 stupnjeva u plusu.

Pročitajte i ovo Davorka Muškardin i Valentina Baus ledeni val Niske temperature problematične su za dvije skupine, dobro pripazite na znakove pothlađenosti: "U tom slučaju već treba reagirati" Darijo Brzoja Pripazite Hladni val može utjecati na zdravlje: Velika opasnost izdana je za Zagreb, a umjerena za Karlovac i Rijeku

U nastavku donosimo temperature u nekim drugim hrvatskim gradovima i mjestima, od hladnijih prema toplijima:

Delnice su u 7 ujutro mjerile -9,8 stupnjeva, Ogulin i Otočac -7,7 odnosno -7,8, Pazin -7,4, Zagreb (Maksimir) -6,1, Karlovac -6,4, Varaždin -3,8, Vukovar -3,1, Osijek (aerodrom) -1,8, Pula -0,2 (Pula aerodrom -3,3), Crikvenica -0,1, Zadar 2,0, Šibenik 2,1, Rijeka 2,2, Split (Marjan) 4,2, Mali Lošinj 4,7, Dubrovnik 6,3, Makarska 6,4 i Komiža 6,8 stupnjeva.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene