Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stop mržnji!

Napad na sezonce među kojima je bilo Srba: Gradonačelnica Supetra povukla odluku o donaciji Torcida kupu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru i odlučila uskratiti donaciju Torcida kupu.

Uime Grada Supetra i svoje osobno ime gradonačelnica Ivana Marković osudila je napad u kojem su stradala četvorica mladića i jedna djevojka.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

''Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom.
Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak,ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu.
Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa (iako se napad nije desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa.
Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brži oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti'', poručila je Marković.

Nekoliko mladića usred noći sa subote na nedjelju na Braču je napalo pet ljudi među kojima su bili i pripadnici srpske nacionalnosti. Osim kaznene prijave, protiv dvojice napadača podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Aktualno Tu više ne kroči ljudska noga: 7 najstrašnijih napuštenih gradova svijeta Gradovi duhovi - 4 Gradovi duhovi - 4 Foto: Getty Images Gradovi duhovi - 5 Gradovi duhovi - 5 Foto: Getty Images Gradovi duhovi - 3 Gradovi duhovi - 3 Foto: Getty Images Gradovi duhovi - 2 Gradovi duhovi - 2 Foto: Getty Images Gradovi duhovi - 1 Gradovi duhovi - 1 Foto: Getty Images +0 Gradovi duhovi - 6 Putovanja Tu više ne kroči ljudska noga: 7 najstrašnijih napuštenih gradova svijeta 1/6 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene