Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje cijena

Frizeri digli cijene usluga u prosjeku 20 posto: "Vlasnik ruku određuje cijenu i nijedan zakon to ne može spriječiti"

Aktualno Galerija Ivica Pavlačić Ivica Pavlačić Foto: DNEVNIK.hr Ivica Pavlačić - 2 Ivica Pavlačić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Pavlačić - 3 Ivica Pavlačić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Frizerski salon Frizerski salon Foto: DNEVNIK.hr +1 Srna Bijuk Galerija 1/6 >>
Poskupjele su brojne usluge, među ostalim i one frizerske i to u prosjeku 20 posto. Reporterka Dnevnika Nove TV posjetila je jedan karlovački frizerski salon i provjerila kako frizeri pravdaju poskupljenja.

Poskupjele su usluge u frizerskim salonima. Cijene su porasle u prosjeku 20 posto.

Predstavnik Grupe vlasnika frizerskih salona Ivica Pavlačić objasnio je zašto su njihove usluge skuplje nego ranije.

Kako je rekao, povećanje cijena je bilo nužno iz razloga što je povećana bruto osnovica plaće.

"Kad smo gledali koliko ćemo dignuti cijenu, a da vodimo brigu o našim klijentima, cijene nisu porasle abnormalno puno nego cijene rastu uvijek u skladu s troškovima", rekao je Pavlačić.

"Naš prosječni račun je porastao za 3,5 posto. Netko tko je plaćao 100 kuna, platit će 103,50 kuna, preračunato u eure", dodao je.

"To nije puno i to je razumno povećanje cijena za koje mi zahtijevamo da se uvaži", istaknuo je Pavlačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija odluka vlade Ovo su nove cijene ulja, šećera, mesa: Dva proizvoda poskupljuju

O razlozima povećanja cijena usluga kaže kako raste bruto osnovica plaće koja raste svake godine.

"Mi svake godine usklađujemo naše cjenike, upravo s minimalnom bruto osnovicom plaće. To je osnov za daljnji napredak salona. Svi zaposlenici koji rade ovdje moraju isto zarađivati i ostvariti životni standard. Ja kao vlasnik moram voditi brigu o njima, ja ne mogu njima reći - ' e, ti ne smiješ naplatiti više' jer je netko to tamo rekao", dodao je Pavlačić.

"Ovo su frizerske ruke, one nemaju cijenu. Vlasnik ruku određuje cijenu u svakom trenutku i nijedan zakon to ne može spriječiti", kazao je.

Što se tiče dobavljača i proizvoda, navodi kako uvoze proizvode iz Europe gdje je bila teška 2022. godina.

"Imali smo veliko povećanje cijena. Obično proizvodi idu za jedan euro u Europi, ove godine je litra šampona preko 4 eura porasla, konkretno. Dok taj proizvod stigne u Hrvatsku, uskladišti se, ide prema frizerima, cijena mu raste", objasnio je.

Pročitajte i ovo Ministar Davor Filipović Nakon sjednice Vlade Ministar Filipović kaže da trgovci vraćaju cijene, Butković rekao što sigurno neće poskupjeti

O vraćanju cijena na staro kaže kako svatko mora sam procijeniti.

"Što je nekome opravdano, a što nije? Najgore je što nema jasnih smjernica i jasnog zakona i zato sam ja striktno pitao upravo za to - je li povećanje bruto osnovice opravdalo povećanje cijena?", pita se.

"Ja znam da ima ljudi koji su htjeli s 30 kuna skočiti na 10 eura, što nije u redu. Ali zašto nije u redu - to treba pitati njih, to nitko drugi ne zna", zaključio je Pavlačić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene