Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izabrani savjetnici

Fortenova grupa počinje s prodajom tvrtki koje se ne bave matičnom djelatnošću: Atlas i Kompas traže novog vlasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Distribucijom materijala potencijalnim investitorima Fortenova grupa počela je s prodajom tvrtki koje se ne bave matičnom djelatnošću.

Fortenova prodaje pružatelje usluga putovanja u Jugoistočnoj Europi Atlas i Kompas s povezanim kompanijama. Na prodaju su i Projektgradnja, građevinska kompanija iz Slavonskog Broda, te Sojara, lučki terminal za utovar, istovar i skladištenje žitarica u Zadru.

Pročitajte i ovo Fortenova; ilustracija - 1 Prodaja agrara Fortenova je bacila udicu i izazvala lavinu reakcija: Hrvatsku bi u budućnosti krivi potez mogao skupo stajati Andrej Plenković Aktualne teme Plenković o optužbama iz Mosta: ''Pitanje je samo uvijek za čiji privatni interes oni rade''

U skladu sa strategijom fokusiranja na razvoj poslovanja u svojim matičnim djelatnostima – maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi te planiranim izlaskom iz djelatnosti koje ne predstavljaju njezino strateško usmjerenje, Fortenova grupa poduzela je opsežne pripreme za prodaju navedenih kompanija, što uključuje angažiranje savjetnika koji će voditi taj proces.

Cilj je Fortenova grupe da se za njezina nematična ovisna društva pronađu strateški ili financijski investitori koji će biti u stanju ostvariti veliki potencijal svakog od tih društava u korist njihovih zaposlenika, partnera i ostalih dionika. Ekskluzivni savjetnici Fortenova grupe za prodaju Atlasa, Kompasa i njihovih povezanih društava su tvrtke UMiUM i PKF.
Ekskluzivni savjetnik Fortenova grupe za prodaju Sojare u Zadru i njezine imovine, kao i za prodaju građevinske kompanije Projektgradnja, jest Deloitte Hrvatska.

Atlas i Kompas – regionalni lideri

''Atlas, Kompas Ljubljana, Kompas Poreč i Kompas mreža regionalni su lideri koji u Hrvatskoj i Sloveniji drže više od 20 posto tržišta te više od 15 posto tržišnog udjela u Crnoj Gori'', priopćila je Fortenova. Navode da kompanije imaju više od 3500 poslovnih partnera i više od 600 zaposlenih. Ukupni prihod Atlasa, Kompasa i povezanih kompanija u 2018. godini iznosio je 219 milijuna eura.

Projektgradnja i Sojara

Projektgradnja potpisuje neke od najvećih i najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj, a profilirana je za izvođenje svih vrsta građevinskih radova. U njoj radi više od 200 građevinskih stručnjaka, od čega 30 inženjera. Ukupna vrijednost 69 projekata koje je Projektgradnja izvela u protekle četiri i pol godine iznosila je 173,7 milijuna eura. Zadarska Sojara locirana je u lučkom terminalu u industrijskoj zoni, a tvornica raspolaže kapacitetima za preradu soje te ima više od 150 tisuća kubnih metara skladišnog prostora.

Aktualno Ovacije na predstavljanju kandidature Predsjednice: ''Hrvatska nije neka mala zemlja, Hrvatska nije region'' Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Ovacije na predstavljanju kandidature Predsjednice: ''Hrvatska nije neka mala zemlja, Hrvatska nije region'' 1/2 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene