Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekretnine za strance

Evo što je Anthony Hopkins 'prošao' da bi došao do vile u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Divnim prizorima koje gledamo s Jadrana teško mogu odoljeti i sve brojniji poznati koji žele nekretninu upravo na našoj obali.

Posljednji je takvu želju iznio Oscarovac Jeremy Irons, a još lani Angelina i Brad Pitt. Anthony Hopkins pak, već ima svoju istarsku oazu.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokrenuta istraga Trojac oprao milijun i pol eura kupujući nekretnine po Istri i Kvarneru Slika nije dostupna Na Jadranu VIDEO Luksuzne vile za kojima su se pomamili stranci!

Sljedeće ljetne igre Jeremy Irons mogao bi gledati sa svog prozora na Stradunu. Kuću za odmor slavni glumac planira kupiti baš u Dubrovniku. No, iskeširati novac nije dovoljno.
Za strance vrijede - posebna pravila.

>> Anthony Hopkins s obitelji uživa u Istri

Onakva pravila koja vrijede za kupnju nekretnine za državljane Hrvatske, takva pravila vrijede i za državljane bilo koje članice EU. Oni koji to nisu, a u Hrvatskoj žele kupiti nekretninu, moraju se javiti Ministarstvu pravosuđa. I dostaviti kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga te dokaz o državljanstvu iz zemlje iz koje dolaze.

Porez na nekretninu je 5 posto. Sve je to morao proći i slavni Oscarovac Anthony Hopkins kad je za milijun eura kupio velebnu vilu u Istri. Upravo bi ondje i Brad i Angelina trebali graditi kuću za odmor. 'Brad već pregledava fotografije i zainteresirani smo da kupimo nešto', rekla je Angelina Jolie u veljači ove godine.

Istra je već osvojila srca mnogih poznatih lica poput Ralfa Schumachera. Ljepote Jadrana slavni i poznati prepoznali su i u Dalmaciji. Na Korčuli kuću za odmor ima švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt. 'Ovo more koje sam pronašao u Makarskoj je najbolje i odmah sam znao da ću baš ovdje provoditi ljeta', rekao je poznati šahist Gari Kasparov koji već 16. ljeto zaredom ljetuje u Hrvatskoj. Uz čisto more i lijepe plaže, dobra reklama mogu biti i - slavni susjedi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene