Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesen se bliži

Drastična promjena vremena: Od sutra kiša, a u četvrtak jedva iznad 10 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narednih nekoliko dana, sve do vikenda, čeka nas promijenjivo i kišno vrijeme.

Danas će prevladavati uglavnom sunčano vrijeme, tek ponegdje uz malu naoblaku. Tijekom dana diljem zemlje očekuje se temperatura od oko 30 stupnjeva.

>> Vruće ljeto pretvorit će se u toplu i ugodnu jesen te blažu zimu!

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Sutra će biti djelomice sunčano vrijeme, uz postupan porast naoblake u popodnevnim satima. Promjena vremena prvo će stići na sjeverni Jadran i u gorske krajeve, gdje se povremena kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se već sredinom dana i poslijepodne.

U navedenim područjima bit će i najviše oborina, a ponegdje može pasti i više od 50 mm kiše po metru kvadratnom.  Najniža jutarnja temperatura zraka sutra će uglavnom biti od 13 do 18, na Jadranu od 18 do 23 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura bit će od 24 do 29 stupnjeva, u gorskim krajevima malo niža.

U noći sa srijede na četvrtak te u četvrtak prijepodne mjestimice će biti i obilnije kiše te će osjetno osvježiti, a pogoršanje će se proširiti i na Dalmaciju.

U cijeloj zemlji bit će oblačno i kišovito, s osjetno nižim temperaturama. Na sjevernom Jadranu dnevne temperature neće prelaziti 13 stupnjeva. U Dalmaciji će biti nešto toplije, no ni tamo najviše dnevne temperature neće biti iznad 20 stupnjeva. Središnju Hrvatsku u četvrtak očekuje maksimalnih 14 stupnjeva, što je čak 15-ak stupnjeva niže od današnje temperature. Najhladnije će, očekivano, biti u gorskim predjelima gdje se živa u termomteru neće penjati iznad 10 stupnjeva.

No, ni ova promjena neće trajati dugo - već u petak bit će sunčanije i toplije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene