Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje po zemljama

Doznajte koja su mjesta najdraža našim turistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje turističke kompanije pokazuje kako je najveći broj aranžmana za ljetni odmor u Hrvatskoj prodan na tržištima Njemačke, Austrije, Slovenije, zemalja Skandinavije, Hrvatske i Italije.

Prema prodajnim statistikama domaće turističke kompanije Uniline, najpopularnije destinacije za odmor su Poreč, Rab, Mali Lošinj, Zadar, Dubrovnik i Umag. Zanimljivo kako je Poreč i prijašnjih godina bio na vrhu ljestvice popularnosti.

Pročitajte i ovo Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće" Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Vrlo malo turista zadovoljit će se samo ležanjem na plaži, što im osim toga nudimo?

Pokazatelji prema pojedinim tržištima ističu kako, primjerice Talijani najradije za odmor odabiru Poreč, Umag i Kvarnerske otoke i to, u prosjeku, najviše na bazi smještaja u hotelima sa dvije ili tri zvjezdice ili turističkim naseljima s tri zvjezdice.

Slovenski gosti najradije se odmaraju u Poreču, Puli, Zadru i kod njih je kategorizacija za jednu zvjezdicu viša u odnosu na talijanske goste. Domaći gosti godišnji preferiraju Trogir, Rab, Poreč, Pakoštane. Hrvatski gosti, kao i Talijani, najviše borave u hotelima sa dvije i tri zvjezdice.

Prosjek boravka turista iznosi sedam dana, a tijekom boravka traže veliki broj dodatnih sadržaja unutar ponude. Zanimljivosti potražnje su raznolike, a neke od zanimljivijih su prijenosni WiFi uređaji, daske za jedrenje te blizina dućana gdje se mogu kupiti madraci na napuhavanje za spavanje na moru.

Najveći broj turista dolazi i dolaziti će osobnim vozilima, zatim autobusima, avionima te ostalim vrstama prijevoza.

Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom u blizini poznate plaže Zlatni rat.

REZERVIRAJTE DANAS

.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene