Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hit adrenalinski sportovi

Vrlo malo turista zadovoljit će se samo ležanjem na plaži, što im osim toga nudimo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje u nizu priznanja našemu turizmu stiže nam od najpopularnijeg svjetskog turističkog portala i najvećeg izdavača turističkih vodiča. Lonely Planet odabrao je Hrvatsku kao jedno od top 10 europskih odredišta za ovo ljeto. Ovakva priznanja uvijek je lijepo čuti, no što sve zapravo nudimo turistima? Malo njih zadovoljit će se samo ležanjem na plaži.

U turizmu za sada uspijevamo ići u korak s trendovima i našim gostima ponuditi upravo ono što žele. A sve više njih želi aktivan odmor. Gotovo da i nema plaže koja ne nudi neki oblik vodenih sportova - skijanje ili daskanje na vodi, vožnju na tubama ili pak padobranima.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Sve je više i specijaliziranih ponuda poput ronjenja, jahanja, jedrenja... Mnogi će turistički djelatnici reći kako su turisti danas sve zahtjevniji, a to je upravo zbog toga što u tjedan ili dva koliko su odvojili za svoj godišnji odmor žele sakupiti što više novih iskustava. Na sreću, naša ponuda čini se, prati potražnju.

>> Lonely Planet: Hrvatska među TOP 10 najboljih europskih destinacija!

Sve više turista koji žele neku vrstu adrenalina za sobom povlači i mnogo opasnosti. Često se zbog nepromišljenosti ili nepažnje događaju nesreće koje su se zapravo mogle izbjeći. Važno je uvijek pridržavati se sigurnosnih uputa, koristiti zaštitnu opremu i svakako poštovati snagu prirode.

Ako krenemo na dulje izlete bilo na moru ili na kopnu dobro je provjeriti vremensku prognozu. U duge šetnje i na planinarenje valja ponijeti dovoljne količine tekućine, odabrati adekvatnu odjeću i obuću i ne precijeniti svoje mogućnosti. Uz sve to bilo bi dobro i javiti nekome kamo idemo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene