Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON AFERA

DORH, USKOK i policija u dvjema zagrebačkim bolnicama, istražuju poteze bivšeg ministra Kujundžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Kujundžić u dva je mandata bio ravnatelj KB-a Dubrava, a istražiteljima su u fokusu njegov način stjecanja nekretnina te ugovori s tvrtkom Smart Medical.

Državno odvjetništvo, USKOK i policija pokrenuli su izvide vezane za bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića i KB Dubrava zbog krupnih afera, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Milan Kujundžić afera nekretnine Prodali je sami sebi: Kujundžić je kuću kupio od propale tvrtke svoje supruge za tri puta manju cijenu Slika nije dostupna Oporavilo se tržište Kujundžić "objasnio" zašto mu je kuća prijavljena na upola manju vrijednost: "Stručnjaci su mi rekli..."

Kako doznaju, izvidi su započeli prije ministrove smjene, nakon medijskih napisa o spornoj vrijednosti nekretnina navedenih u Kujundžićevoj imovinskoj kartici.

Državno odvjetništvo i policija istražuju potez obitelji Kujundžić, koja je svoju vilu na Markuševcu kupila iz kasnije propale obiteljske tvrtke za 100 tisuća eura. Tvrtka Tatjane Kujundžić prodala je kuću Tatjani Kujundžić i suprugu privatno, a u tom trenutku banke su kuću procjenjivale na trostruko veći iznos.

Istražuju se i poslovi koje je s državom sklapao prvi susjed i nekadašnji poslovni partner obitelji Kujundžić, Neven Mrkša, čija se tvrtka Smart Medical bavi trgovinom farmaceutskih proizvoda.

Djelatnici PNUSKOK-a prošlog su tjedna prikupljali dokumentaciju iz bolnica koje imaju ugovore sa Smart Medicalom. Dokumentaciju su prikupljali u KBC-u Sestre Milosrdnice i KB-u Dubrava, u kojoj je Kujundžić bio ravnatelj u dva mandata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene