Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA GREENPEACEA

"Darth Vader" posjetio "Plenkovića" na Markovu trgu: "Plan Vlade je put u klimatsku katastrofu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najpoznatijih negativaca u povijesti filma, Darth Vader došao je na Markov trg u sklopu performansa Zelene akcije i Greenpeacea.

Udruge Zelena akcija i Greenpeace izvele su na Trgu svetog Marka performans “Plan Vlade RH – put u klimatsku katastrofu!” povodom javne rasprave o Nacrtu integriranog nacionalnog energetskog i klimatskog plana RH.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković "Otkud vam takva mašta?" Plenković otkrio što je pričao s Bujancem, osvrnuo se na Penavu: "Meni ne treba pomoć kao njemu, ali..."

Performansom su željeli upozoriti da će, kako tvrde, predloženi Nacionalni energetski i klimatski plan Vlade otvoriti većinu teritorija Hrvatske, uključujući i Jadran, za nova istraživanja nafte i plina. Smatraju da će to Hrvatsku osuditi na još najmanje dva desetljeća ovisnosti o fosilnim gorivima.

Markov trg je u sklopu performansa posjetio "Darth Vader", mračni zlikovac iz serijala Ratovi zvijezda koji se rukovao s muškarcem koji je nosio masku s likom premijera Plenkovića.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene