Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna zarazna bolest

Epidemija hripavca ne jenjava! Capak o situaciji u Splitu i Zagrebu

Aktualno Galerija Epidemija hripavca - 5 Epidemija hripavca - 5 Foto: DNEVNIK.hr Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ Foto: DNEVNIK.hr Epidemija hripavca - 1 Epidemija hripavca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Epidemija hripavca - 2 Epidemija hripavca - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Epidemija hripavca - 3 Galerija 1/6 >>
Epidemija hripavca ne jenjava. Liječnici upozoravaju da se hripavac ne širi samo među dojenčadi, već i kod starije djece.

Zbog širenja opasne zarazne bolesti - hripavca liječnici pozivaju roditelje da cijepe svoju djecu. Kakva je trenutačna situacija, pitali smo ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pružena im liječnička pomoć Teška prometna nesreća u Zagrebu: Pijana vozačica naletjela na ženu (70) i dijete, teško su ozlijeđeni

"Imamo u Splitsko-dalmatinskoj županiji već 125 oboljelih, od čega 17 male dojenčadi. Dakle, oni su svi pod zdravstvenom skrbi. Nadamo se da će završiti dobro. U Zagrebu ima svega nekoliko slučajeva. Dakle, to ne možemo usporediti sa situacijom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Obuhvati cijepljenja u Zagrebu i na kontinentu su nešto bolji nego na jugu Hrvatske pa ne očekujemo da će epidemija u Zagrebu biti tako velika kao na jugu", rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene