Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjevna zadaća

Biševo se bori s kroničnom nestašicom vode, vojska otočanima dopremila 250 tona dragocjene tekućine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovništvu koje je ostalo bez pitke vode pomogli su pripadnici HRM-a. Zbog konfiguracije obale, brod je pristao u uvalama Salbunara, Porat i Mezuporat. Morali su razvući vatrogasna crijeva za vodu i više od kilometra kako bi došli i do najudaljenijih kuća.

Na poziv grada Komiže zbog kronične nestašice vode na otoku Biševu Hrvatska ratna mornarica je odmah uputila brod DBM-82 'KRKA' koji je u četvrtak i petak stanovnicima otoka u obiteljske vodospremnike dostavio preko 250 tona vode.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić HGSS u akciji Hitno prebačen u bolnicu FOTO Dramatična noć na Biševu: Muškarac pao u uvali te zadobio opasne posjekotine, pogledajte što je osmero heroja moralo napraviti da ga spasi

Zbog izrazito nepovoljne hidrološke godine, situacija na Biševu je iznimno teška. Stanovništvo je ostalo bez pitke vode.

"Zadaća je bila zahtjevna jer se radilo o dostavi vode u više od 18 vodospremnika na otoku Biševu. Obzirom na konfiguraciju obale odnosno nemogućnosti pristajanja, brod je sidrio u uvalama Salbunara, Porat i Mezuporat te je bilo potrebno razvući vatrogasna crijeva za vodu i više od kilometra kako bi došli i do najudaljenijih kuća", kažu u MORH-u.

U pomoć su priskočili članovi DVD-a Komiža, ali i lokalno stanovništvo. U MORH-uističu kako se vodilo računa i o nesmetanom prolasku izletničkih brodica te primjeni epidemioloških mjera.

"Jedna od glavnih misija Hrvatske vojske je pomoć lokalnoj zajednici i stanovništvu u elementarnim nepogodama i potrebitim situacijama kao što je bila ova, tako da su i ovaj put pripadnici Hrvatske ratne mornarice pokazali zahtjevanu sposobnost i brzom reakcijom izvršili ovu zadaću u potpunosti", zaključuju u MORH-u.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene