Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna priča

Usred Gorskog kotara lutala je divlja mačka, sada je na sigurnom: "Vidim neku životinju kako leži na mojoj mački i kolje je za vrat"

Aktualno Galerija Katarina Scrobogna, Zelin Mrzlovodički Katarina Scrobogna, Zelin Mrzlovodički Foto: DNEVNIK.hr Paolo Scrobogna, Zelin Mrzlovodički Paolo Scrobogna, Zelin Mrzlovodički Foto: DNEVNIK.hr Ulovljena divlja mačka - 1 Ulovljena divlja mačka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ulovljena divlja mačka - 2 Ulovljena divlja mačka - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Ulovljena divlja mačka - 3 Galerija 1/8 >>
Nevjerojatan bračni pothvat u Gorskom kotaru, divlju mačku koja je danima harala tim krajem ulovili su i do dolaska nadležnih službi spremili na sigurno u konobu. Sve su ispričali za Dnevnik Nove TV.

Ulovio je divlju mačku i vratio je u sigurne ruke, a saga je počela još u četvrtak ujutro kada je životinja došla do kuće supružnika.

"Skočim van i vidim tu neku životinju ogromnu na mojoj mački, potpuno na njoj leži i kolje je za vrat, a dlake je bilo na sve strane, već ju je svu počupao. I ja mislim, ma koja je to životinja kao neki tigrić", rekla je Katarina Scrobogna.

Pročitajte i ovo Štete od divljači Poljoprivrednici na mukama Iza sebe ostavljaju golemu štetu: "Od njih se moguće obraniti samo metcima"

Nije baš tigar, ali je divlja mačka. Sada je poznato da je Gorskim kotarom lutao serval - afrička mačka srednje veličine. Inače ne napada osim ako se ne osjeti ugroženim.

"Ja uzmem moju palicu, to mi je bilo pod rukom i ja njega tučem i tučem da pusti mačku, ali nikako, on ne popušta i dalje nju čupa", ispričala je Katarina.

Još ju je malo vrebao, kaže, a poslije se uputio prema šumi. Ponovno su ga sreli u petak ujutro. Smjestio se u konobu koju su zatvorili daskama, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Iva Arambašić.

"Ja sam bio na metar od te životinje i kad sam ja ugledao nju, ja sam se više prestrašio nje nego ona mene. Ali mi se čini da je ona bila negdje pripitomljena jer inače ne bi ona ušla, bila je dosta gladna", istaknuo je Paolo Scrobogna.

Pročitajte i ovo Mišel Jakšić i Sabina Tandara Knezović Kandidat podigao prašinu Ne prestaje sukob oko izbora novog glavnog državnog odvjetnika: "Ispada da je jedino bitno da je spreman braniti lex AP"

Mačku su nahranili i čuvali do dolaska veterinara. "Sama je ušla u box tako da je nismo morali uspavati što nam potvrđuje da je bila u kontaktu s ljudima i živjela negdje kao kućni ljubimac", objasnio je Branimir Rendl, veterinar.

Serval će biti smješten u Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja u Ruščici do pronalaska vlasnika.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene