Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Bježala od rata, poznanik joj privremeno dao dom: Godinu dana nije se htjela iseliti, na kraju ga ubila

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jürgen F., 54-godišnji IT stručnjak iz Dachaua, ponudio je sobu u svom domu poznanici iz Ukrajine, Eleni K., nakon početka ruske invazije.

U utorak je Elena K. stala pred sud, optužena da je ubila Jürgena ubodom noža u vrat, jer nije htjela napustiti njegov dom. 

Jürgen i Elena upoznali su se prije 15 godina preko internetskog portala za upoznavanje. Razvili su vezu, no, kako stoji u optužnici, Jürgen se  2013. distancirao od Elene, ali su ostali u kontaktu.

Pročitajte i ovo Školski autobus - ilustracija Prevezen u bolnicu Automobilom se zabio u školski autobus pun djece: Vozač teže ozlijeđen, nekolicina zatražila liječničku pomoć

Nakon početka ruske invazije u veljači 2022., Elena se prvo preselila kod svoje sestre u grad Schwarzwald. Ipak, kasnije se s koferima pojavila u Jürgenovu domu u Dachauu. Informatičar ju je pristao smjestiti nakratko, no Ukrajinka je ostala u njegovoj kući gotovo godinu dana, vršeći pritisak na Jürgena da joj službeno prijavi prebivalište.

Pročitajte i ovo Viktor Orban nakon prethodne blokade Orban pozvao švedskog premijera na razgovor o članstvu u NATO-u

Pročitajte i ovo Poštanski ured Nova SMS prijevara "Nemojte otvarati ove poveznice...": Hrvatska pošta objavila važno upozorenje za građane, 27-godišnjak ostao bez nekoliko stotina eura

Prema istrazi, Elena se ponašala agresivno i ignorirala je Jürgenove pokušaje da je nagovori da napusti kuću. Bojeći se žene, Nijemac je spavao na kauču sa svojom djecom, piše Bild

Dana 5. veljače 2023., tijekom još jedne svađe u prisutnosti Jürgenove obitelji, Elena je zgrabila kuhinjski nož i nanijela mu nekoliko rana na gornjem dijelu tijela. Jürgen je iskrvario na mjestu, a medicinski stručnjaci potvrdili su njegovu smrt.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene