Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširenje istrage

Bivši Plenkovićevi ministri u USKOK-u: Izašli bez komentara, Tolušić nosio zanimljivu majicu

Na ispitivanje u USKOK bili su bivši HDZ-ovi ministri Josip Aladrović i Tomislav Tolušić. Obojica su zgradu napustila bez komentara.

Tomislav Tolušić došao je u USKOK nešto prije 13 sati u pratnji svojeg odvjetnika Ivana Stanića, a nešto prije 13:30 je izašao. Međutim, ni prije niti kasnije nijedan od njih nije želio davati izjave. ''Nemam komentara'', bilo je sve što su htjeli reći. No, pažnju je privukla Tolušićeva majica s logom Marvelova antiheroja "Punishera".

Prije njega u USKOK-u je ispitan bivši državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, kojega brani odvjetnik Fran Olujić. Žunac je, kako se doznaje, rekao da se ne smatra krivim, ali nije odgovarao na pitanja tužitelja.

Josip Aladrović u sjedište USKOK-a došao je oko 15 sati. Pola sata kasnije je izašao, no nije htio dati izjavu. Reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović je Aladrović šturo rekao da "ne može komentirati istražne radnje".

Josipa Krajinović Josipa Krajinović (Foto: DNEVNIK.hr)

"Trudili su se pred kamerama biti opušteni, bili su s osmjesima na licima. U tih pola sata, očito je da nisu odgovarali na pitanja tužitelja. Ostalo je za ispitati suosumnjičenog Borisa Miloševića, koji je aktivirao saborski mandat", kazala je Krajinović.

Sutra će Mandatno imunitetno povjerenstvo održati sjednicu na zahtjev državnog odvjetništva.

Pogodovanje prilikom zapošljavanja

Aladrović je trebao biti ispitan u USKOK-u, koji je u ožujku protiv njega pokrenuo istragu, zbog pogodovanja prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Nakon što mu je Vlada 8. ožujka skinula imunitet, Aladrović je ustvrdio da nije kriv te da je spreman odgovoriti na sva pitanja. "Smatram da nema nikakve krivnje u onome što se stavlja na teret, ali to je proces koji će trajati, vidjet ćemo kako će završiti. Bilo kakvo prejudiciranje s moje strane bi bilo nepotrebno", rekao je ranije Aladrović koji je u međuvremenu, zbog ove istrage, otišao s dužnosti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, priopćilo da je riječ o proširenju istrage kojom su otprije obuhvaćeni bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat osumnjičen da je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon rekonstrukcije Poznato što će biti s bivšim ministrima Aladrovićem i Ćorićem: "Ni oni nisu iznimka..."
Pročitajte i ovo Oleg Butković - 4 ZA DNEVNIK NOVE TV Hoće li Milanović zbog svađa ostati bez pozivnice za otvorenje Pelješkog mosta? Ministar Butković: "I njegova Vlada ima zasluge. Vidjet ćemo još hoće li biti pozvan"

Uz Horvata i Mandac u tom su slučaju osumnjičeni potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

USKOK u proširenju istrage sumnjiči Horvata da je osobno i posredstvom Mandac zatražio od Aladrovića da prilikom provođenja natječaja zaposli jednu kandidatkinju u HZMO-u što je Aladrović prema tvrdnjama tužiteljstva i učinio.

Proširenjem istrage je uz Aladrovića osumnjičen i Damir Juzbašić, gradonačelnik Županje i bivši HDZ-ovac, sada nezavisni kandidat kojeg je podržao Domovinski pokret.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene