Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONAČNO SE OGLASIO

Aladrović o ostavci i istrazi DORH-a: "Mene nitko nije kontaktirao. Premijer je taj koji odlučuje..."

"Ja ne smatram da sam na teret Vladi", rekao je ministar Aladrović na konferenciji za medije. Također, naveo je da ga nitko iz DORH-a nije kontaktirao.

Ministar rada Josip Aladrović rekao je da ne razmišlja o ostavci u ovom trenutku te smatra da nije na teret Plenkovićevoj Vladi.

"Mi smo sada u situaciji u kojoj je jučer Vlada skinula imunitet odnosno odobrila vođenje kaznenog postupka. Mene dosad nitko iz DORH-a nije kontaktirao. Ja ću na sva pitanja odgovoriti i smatram da nema nikakve krivnje, ali to je postupak koji će trajati. Bilo kakvo prejudiciranje bi bilo apsolutno nepotrebno", dodao je.

Komentirao je i mandat u Vladi.

"To je razgovor između mene i premijera, zasad ne razmišljam i ne smatram da sam u ovom trenutku teret Vladi. Smatram da korektno obavljam svoj dio posla u Vladi i smatram da se svi kolege u Vladi izuzetno trude, teška su vremena, prošli smo kroz niz kriza. Siguran sam da će Vlada nastaviti raditi dobar posao", rekao je.

Naglasio je i da je na Plenkoviću odluka. "Premijer je taj koji odlučuje s kim radi u Vladi i ja ću tu odluku poštivati." Dodao je i da će tek vidjeti što mu se stavlja na teret te će donositi odluke u skladu s time.

Nastavili pregovore

Aladrović je danas, zajedno sa Marićem, nastavio pregovore sa sindikatima školstva i zdravstva u vezi sklapanja novog temeljnog kolektivnog ugovora.

"Činjenica je da je trenutno jedna nezavidna ekonomska i politička situacija u Europi koja se prelijeva i na Hrvatsku. Stoga smo ponovili svoju ponudu. Čitav je niz detalja kolektivnih ugovora koje moramo usuglasiti. Mi kada pregovaramo radimo čitav niz konzultacija. Jasno nam je rečeno da sindikati očekuju više.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mijenja se zakon Plenković najavio novost o istragama protiv ministara i potvrdio: "Skidamo imunitet Aladroviću"

Pročitajte i ovo Josip Aladrović - 3 NOVI MINISTAR NA UDARU Aladrović se oglasio o zahtjevu DORH-a: "Imam potrebu istaknuti nekoliko informacija..."

Shvaćamo i sindikate i da imaju određena očekivanja od vlastitog članstva. To su ljudi koji rade u državnoj i javnoj službi. Oni su tijekom COVID krize pokazali izuzetnu rezistentnost u tome, svjesni smo toga i mislimo da ćemo naći način da zadovoljimo njihove potrebe.

Ja sam ministar u Vladi, predstavljam pregovarački odbor Vlade i dok sam u toj ulozi to ću raditi. Ne bih rekao da su akcije DORH-a hendikep u pregovorima", rekao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene