Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras svečano otvorenje

Bandić zadovoljan uređenjem Cvjetnog trga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izrazio zadovoljstvo uspješnim završetkom radova na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu, kojeg će, uz prigodnu svečanost, večeras i simbolično otvoriti.

"Nakon uspješnog dovršetka radova, večeras otvaramo obnovljeni Cvjetni trg", najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi te dodao da su troškovi uređenja Cvjetnog trga i okolnih ulica oko 30 posto manji od predviđenih.

Naglašavajući da voli svaku stopu ovog grada i da mu je teško izdvojiti najljepši trg, Bandić je naveo da mu je među najljepšima ipak 'Cvjetni'. Posebno je, kaže, ponosan na novo, prikladno osvjetljenje pravoslavne crkve, dok će uređenje pet vitraja pričekati dodatni dogovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pospremili ga u kućice Cvjećarima manje izložbenog prostora na Cvjetnom, Bandić: "Cvijeće guši promet" Slika nije dostupna UNATOČ BUNTU GRAĐANA PONOVNO NIČE TERASA NA CVJETNOM! Postavlja se konstrukcija pred kafićem Tome Horvatinčića

>> Bandić: Besplatan prijevoz na blagdan Svih svetih

Tijekom ljetnih radova i temeljite obnove Cvjetnog trga i okolnih ulica, zamijenjene su hodne obloge, uređeno je zelenilo, a postavljena je i nova urbana oprema te dekorativna rasvjeta.

Na Cvjetnom trgu, uz atraktivno osvijetljen spomenik Petru Preradoviću, na večerašnjoj će svečanosti u organizaciji Grada Zagreba, utemeljitelj glumačke družine Histrion Zlatko Vitez recitirati stihove hrvatskih pjesnika, a Zagrebački kvartet održat će prigodni koncert. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene