Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred pljuska i u zavoju

Autobus pun mladih rukometaša počeo se raspadati u vožnji, roditelji u šoku: "Bilo je grozno! Bijesna sam kao pas!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na povratku s državnog prvenstva u rukometu u Istri autobus koji je prevozio 35 mladih rukometaša iz klubova Solin i Dugopolje počeo se raspadati naposredno prije ulaska na autocestu A1.

U blizini čvora Gospić i 30-ak kilometara od odmorišta Zir, u nedjelju oko 18 sati došlo je do nesreće u kojoj je autobus pun mladih rukometaša ostao bez jednog kotača usred vožnje, dok je s drugog jednostavno odletjela guma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

Da stvar bude gora, sve to promatrali su u šoku i nevjerici roditelji koji su djecu pratili u svojim automobilima.

"Bilo je grozno! Zadnja lijeva guma letjela je po autoputu i na sreću nije udarila ni u jedan automobil, nego se zabila u brdo. Na cesti je bio pljusak, jure automobili, a autobus zaustavljen u zavoju. Kada su roditelji vidjeli autobus splitskih tablica bez kola, ostali su u šoku, ali srećom uspjeli su se pribrati i reagirati. Jedan roditelj je zvao 112 da pošalju ophodnju, a drugi je pokušavao osposobiti autobus da ga maknu iz zavoja, ali u busu nikakvog alata", rekla je za Slobodnu Dalmaciju Ines Punda, majka jednog od 35 mladih rukometaša.

"Bijesna sam kao pas jer ne shvaćam kako netko našu djecu može poslati na put dug tisuću kilometara u očigledno starom busu, ali u konačnici sam zahvalna što je izbjegnuta tragedija", dodaje gospođa Punda.

Sam vlasnik autobusa Sveto Boban za Slobodnu je rekao da ne zna zašto mu se autobus počeo raspadati u vožnji. Boban je bio s mladim rukometašima u autobusu u vrijeme dok su guma i kotač otpali.

"Nemam pojma kako se to dogodilo. Kako ja mogu znati razlog? U 38 godina staža nisam imao ovakvu situaciju. Pa nisam ja kriv što je guma odletjela, nisam to mogao predvidjeti", rekao je.

Gospođu Punda ipak brine bi li roditelji doznali pravu istinu da se nisu vozili iza autobusa i pratili svoju djecu na natjecanje. Činjenicu da su ih pratili smatra ujedno i srećom u nesreći jer su odmah mogli priskočiti u pomoć.

Aktualno "Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Obrana ugroženih područja od poplava (Foto: Dnevnik Nove TV) Hrvatska "Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene