Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za duži život

Zaviriti u čašicu nije grijeh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako većina liječnika tvrdi da je jedna od tajni dugog i zdravog života izbjegavanje alkohola, znanstvena istraživanja to vješto pobijaju, tvrdeći da se alkohola ne treba odricati, osim u iznimnim zdravstvenim situacijama.

Najnovija studija govori u prilog tome, a nju je nedavno proveo britanski Ured za nacionalnu statistiku. Studija je još jednom potvrdila da osobe koje konzumiraju alkohol u umjerenim količinama žive duže od onih koje uopće ne piju alkohol.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

U desetogodišnjem istraživanju je učestvovalo 2000 ljudi u dobi od oko 65 godina, a tijekom istraživanja analizirani su faktori koji bi mogli utjecati na povećanu stopu smrtnosti ljudi. Nimalo začuđujuće, otkriveno je da je pušenje jedan od najvećih uzroka smrti osoba starijih od 65 godina, ali također studija je potvrdila da veći rizik za ranu smrt imaju osobe koje nikako ne konzumiraju alkohol, od onih koje to čine povremeno i u umjerenim količinama.

I studije koje su prethodno rađene također su potvrđivale da umjerena konzumacija alkohola može smanjiti rizik od srčanih bolesti, poboljšati cirkulaciju, smiriti želučane tegobe. Za očuvanje srca, krvnih žila, ali i u prevenciji od raka liječnici najčešće savjetuju umjereno konzumiranje crvenog vina, a da je vino djelotvorno, potvrdile su i brojne studije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene