Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIZARNO!

Policajci kod Ivanića zaustavili dva autobusa: Zbog mnogobrojnih prekršaja vlasnik i vozači zaradili kaznu od 171.000 kuna

Zbog 15 prekršaja odnosno prijevoza bez korištenja digitalnih kartica, prekoračenja maksimalnog dnevnog vremena vožnje, neposjedovanja dozvola za linijski prijevoz u međunarodnom prometu... vlasnik autobusa i vozači na međunarodnoj liniji kažnjeni su sa 171.000 kuna.

Prilikom obavljanja redovnog rada prometni policajci su u četvrtak, 5. kolovoza oko 14,30 sati na autocesti A3, kod naplatnih postaja Ivanić Grad, zaustavili i kontrolirali dva autobusa istog prijevoznika u vlasništvu 43-godišnjaka iz Austrije, koja su prometovala na relaciji između BiH i Austrije.

Pročitajte i ovo Autobus u prometnoj nesreći Poginulo 10 ljudi Vozač autobusa zapalio društvene mreže: "Dragi moji prijatelji, sutra sam možda ja na ovakvim fotografijama..."

Jači nadzor nad autobusnim prijevoznicima dolazi nakon stravične nesreće koja se dogodila 25. srpnja na autocesti A3 kod Slavonskog Broda i u kojoj je život izgubilo 10 osoba, a više je bilo ozlijeđeno u izlijetanju kosovskog autobusa s ceste. Tragedija je i dodatno pojačala sumnje da prijevoznici i vozači ne poštuju pravilnike o radu vozača. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 JEZIVI PODSJETNIK Smrt na cesti: Medijski arhivi čuvaju sjećanja na autobuse strave na hrvatskim cestama

U kontroli odrađenoj u četvrtak 5. kolovoza kada su policajci zaustavili dva autobusa istog prijevoznika u vlasništvu 43-godišnjaka iz Austrije, koja su prometovala na relaciji između BiH i Austrije, utvrđeno je ukupno 15 prekršaja i to 13 prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređaja za bilježenje u cestovnom prometu te dva prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, obavijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Autobusima su upravljali vlasnik, 67-godišnjak također iz Austrije i 43-godišnjak iz BiH, a nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da su počinili više težih prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređaja za bilježenje u cestovnom prometu te iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, stoji u priopćenju policije.

Riječ je o prijevozu bez korištenja digitalnih kartica, prekoračenju maksimalnog dnevnog vremena vožnje, nedovoljnoj dnevnoj stanki odnosno dnevnom i tjednom odmoru, prekoračenom dvotjednom vremenu vožnje, neposjedovanju potrebnih dozvola za linijski prijevoz putnika u međunarodnom prometu te neposjedovanju stručne osposobljenosti za prijevoz putnika tj. neposjedovanja koda 95.

Za navedenih 15 prekršaja djelatnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izdali su prekršajne naloge u kojima je izrečena sveukupna kazna od 171.000 kuna i 1.400 kuna troškova donošenja prekršajnih naloga. Temeljem članka 152. stavak 3. Prekršajnog zakona počinitelji su odmah platili dvije trećine izrečene novčane kazne.

Osim prekršajnih sankcija, poduzete su upravne mjere, odnosno vozaču koji nije stručno osposobljen izdana je zabrana obavljanja javnog prijevoza putnika do stjecanja potrebne stručne osposobljenosti.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene