Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VAŽNO UPOZORENJE

Nigerijska prijevara: Građani starije životne dobi, pripazite, policija savjetuje što nikako ne smijete učiniti

Pismo
Pismo Foto: PU karlovačka
Policija upozorava građane, pogotovo one starije životne dobi, na nigerijsku prijevaru.

Policija je zaprimila informaciju hrvatske državljanke, starije životne dobi, o tome da joj je na kućnu adresu pristiglo pismo osobe koja se predstavlja kao odvjetnik koji ju obavještava o nasljedstvu u novcu od mogućeg člana dalje obitelji. Na taj način pošiljatelj pokušava dovesti u zabludu primatelja da ga kontaktira putem telefona ili e-maila i ostvari daljnji kontakt radi ostvarivanja novčane naknade.

S obzirom na to da postoji mogućnost da je više građana, posebice osoba starije životne dobi, zaprimilo predmetna pisma, kao i da na opisani način građani mogu postati žrtve prijevare, upozoravamo ih da u ovakvim slučajevima ne stupaju u kontakt s pošiljateljem kako ne bi postali žrtve kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Od Slavonije do Istre Ova vrsta prijevare sve je češća: Lažni direktori oštetili tvrtke za više desetaka tisuća eura

Pročitajte i ovo Ilustracija nasjela dvaput Bizarno: Uz pomoć prevaranta tražila drugog prevaranta, pa ostala bez još 20.000 eura

Upozoravamo građane na to da se radi o tzv. nigerijskoj prijevari, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je dovoljno ne odgovarati i ne kontaktirati pošiljatelja, poručila je policija. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene