Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio mito

Platili mu da odbaci kaznenu prijavu: Podignuta optužnica protiv zagrebačkog tužitelja i još trojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica osumnjičenih terete se da su zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika ponudili novac u zamjenu za odbacivanje kazene prijave protiv Tomislava Sablje, uhićenog u akciji Tebra.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv F. Č. (1960.), T. S. (1982.), Đ. V. (1962.) i V. J. (1967.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Užas u Bjelovaru: 55-godišnja žena ostavila majku u teškim uvjetima i iskorištavala ju Slika nije dostupna Aktualna tema Ministar o krahu slučaja Agrokor: DORH je birao tko će raditi vještačenje, a ne Vlada

Riječ je zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu te Tomislavu Sablji, koji je u srpnju prošle godine uhićen u zajedničkoj akciji hrvatske i policije BiH pod kodnim imenom Tebra. Optužnica je podignuta i protiv vlasnika lokala koji je bio posrednik u davanju mita te protiv Đorđa Vuletića, također uhićenog u akciji Tebra.

Optužnicom se okrivljenici terete da su, u razdoblju od 13. ožujka 2019. do 6. lipnja 2019., u Zagrebu, nakon što je protiv Tomislava Sablje podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje na temelju koje je za njim raspisana potraga, od zamjenika Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, zatražili da odbaci kaznenu prijavu protiv Sablje i zauzvrat primi novac.

Zamjenik zagrebačkog Općinskog državnog odvjetnika je, nakon što mu je predmet dodijeljen u rad, zatražio da mu predaju 1000 eura odmah, a 2000 eura kad završi predmet. Potom je donio rješenje kojim je odbacio kaznenu prijavu protiv Tomislava Sablje, dok je kao nagradu primio traženi iznos od 3000 eura.

USKOK je u optužnici predložio da se zamjeniku oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene