Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Splitu

Bacio bombu na balkon: Pritvoren 37-godišnjak, tereti ga se za dva kaznena djela

Aktualno Galerija Eksplozija u kući, nema ozlijeđenih - 5 Eksplozija u kući, nema ozlijeđenih - 5 Foto: Nikola Vilic / CROPIX Eksplozija u kući, nema ozlijeđenih - 7 Eksplozija u kući, nema ozlijeđenih - 7 Foto: Nikola Vilic / CROPIX Eksplozija u Splitu Eksplozija u Splitu Foto: DNEVNIK.HR Eksplozija u kući, nema ozlijeđenih - 2 Eksplozija u kući, nema ozlijeđenih - 2 Foto: Nikola Vilic / CROPIX +1 Eksplozija u kući, nema ozlijeđenih - 1 Galerija 1/6 >>
Splitska policija završila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem za kojeg se sumnja da je bacio bombu u noći s petka na subotu u obiteljskoj kući u četvrti Split 3 gdje nitko nije ozlijeđen.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem za kojeg se sumnja da je jučer u Splitu bacio bombu.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari Danas tijekom večeri 37-godišnjak će biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", priopčili su iz policije.

Stanovnici iz četvrti Split 3 su u petak kasno navečer čuli eksploziju iz pravca kuće u Ulici Matice Hrvatske za koju se vjeruje da je u njoj aktivirana eksplozivna naprava.

PU splitsko dalmatinska javlja o dojavi o detonaciji. 

"Oko 23:40 sati zaprimili smo dojavu da se na području Splita iz stana koji se nalazi na prvom katu obiteljske kuće začula detonacija. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja u dvorištu i na balkonu stana pronađeni su tragovi koji su upućivali na aktiviranje eksplozivnog sredstva.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Izviješteno je općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Na mjestu događaja se obavlja očevid i provodi se kriminalističko istraživanje", navodi se u priopćenju splitske policije od subote. 

U subotu oko 14 sati splitska policija oglasila se novim priopćenjem. 

"U odnosu na eksploziju koja je se na području Splita dogodila sinoć oko 23:40 sati, uhićena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s događajem. Nalazi se u službenim prostorijama i provodi se kriminalističko istraživanje", naveli su u priopćenju. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene