Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan ostaje iza rešetaka

Mladići građanima ukrali gotovo pola milijuna kuna: Objavljeni detalji njihove prijevare

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provodi istragu protiv dvojice mladića u dobi od 21 i 22 godine zbog računalne prijevare kojom su građanima ukrali gotovo pola milijuna kuna. 22-godišnjak ostaje u istražnom zatvoru.

Državno odvjetništvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv 21-godišnjaka i 22-godišnjaka. Terete ih da su računalnom prijevarom građanima ukrali 470.000 kuna.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija Računalna prijevara Pokušao prodati cipele na internetu pa ostao bez 1400 eura: Policija upozorava građane - ne nasjedajte!

Okrivljeni 21-godišnjak i 22-godišnjak su od siječnja 2021. do lipnja 2022. godine u Đurđevcu na internetskom portalu jednog teleoperatera upisivali brojeve telefona pretplatnika.

Svaki put bi zatražili PIN broj potreban za autorizaciju i ulazak na korisnički račun pretpolatnika.

Kad je vlasniku broja koji su upisali stigao SMS s PIN brojem, nazvali su ga i predstavili se kao ovlaštena osoba odnosno zaposlenik korisničke službe teleoperatera. Zatražili su dostavljeni PIN broj koji je vlasnik broja dobio.

Nakon toga su se prijavljivali na portal teleoperatera i na korisničkim računima prevarenih vlasnika kupovali bonove koje su uplaćivali na svoje račune i na račune drugih građana u zamjenu za novac.

Na taj su način pretplatnike pokrali za sumu veću od 470.000 kuna.

Sutkinja istrage je odredila istražni zatvor protiv okrivljenog 22-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene