Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Bizaran slučaj iz Splita: Usmrtio pješaka pa promijenio ime da bi mogao raditi kao odvjetnik?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 35-godišnjeg bivšeg odvjetnika kojeg se sumnjiči da je krivotvorio isprave i promijenio ime kako bi zatajio da se protiv njega vodi kazneni postupak za smrt u prometu.

Bivši je odvjetnik, naime, za upis u odvjetničku komoru trebao potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, pa je mislio da će lažiranjem isprava uspjeti zaobići taj problem.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

Stavlja mu se na teret da je u siječnju 2013. podnio zahtjev za upis u imenik komore, pri čemu je, uz ostalu dokumentaciju, priložio uvjerenje nadležnog općinskog suda iz kojeg proizlazi da se pred Županijskim sudom i Općinskim sudom u Splitu protiv njega ne vodi istražni postupak niti je podignuta optužnica koje bi postala pravomoćna, pri čemu je bio svjestan da je riječ o neistinitoj ispravi.

Prethodno je bio upisan u imenik vježbenika u toj komori pod drugim imenom, nakon čega je podneskom 2011. izvijestio komoru kako je rješenjem nadležnog ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji svoje dotadašnje ime promijenio u novo ime, iako je znao da je protiv njega vođen kazneni postupak pred Općinskim sudom u Splitu, i to pod starim imenom zbog izazivanja prometne nesreće.

Uvidom u podatke registra utvrđeno je kako je njegovo dotadašnje ime vrijedilo od 26. veljače 1985. do 2. srpnja 2010., pa je komora na temelju takvog neistinitog uvjerenja 20. ožujka 2013. donijela rješenje kojim se okrivljenik kao odvjetnički vježbenik briše iz imenika vježbenika u toj komori.

Bivši je odvjetnik zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo pješak prvotno bio uvjetno optužen, zbog čega ne bi bio ispisan iz komore, no nakon ponovljenog suđenja dobio je strožu zatvorsku kaznu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene