Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Droga i prijetnje policiji

BiH: Podignuta optužnica protiv braće Šimić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv Mate i Blage Šimića iz Gruda, koje se tereti za krijumčarenje droge iz BiH u Hrvatsku i prijetnje visokom policijskom dužnosniku.

Braća Mate (44) i Blago (37) Šimić, koji su u pritvoru od prosinca prošle godine, imaju dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske, a optužnica ih tereti po točkama kaznenog zakona BiH kojima se sankcionira organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama te nedopušteno posjedovanje oružja ili eksploziva.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke Ilustracija incident u susjedstvu AUDIOSNIMKA Sin poznatog poduzetnika prijetio policajcima: "Kad te ubijem pred djetetom, nemoj se igrati sa mnom!"

>>Razbijen veliki lanac krijumčara heroina iz BiH u Hrvatsku

Mate Šimić je opisan kao vođa organizirane kriminalne skupine koja je djelovala od 2004. godine, a činilo ju je više osoba s područja Gruda koje su u više navrata u krijumčarile marihuanu u Hrvatsku. Droga je iz Hercegovine prebacivana putničkim automobilima ka Šibeniku i Zagrebu, gdje je preprodavana.

U policijskoj akciji provedenoj u prosincu 2012. godine u obiteljskoj kući Šimića u Grudama pronađeno je više od deset kilograma marihuane namijenjene prodaji u Hrvatskoj, kao i veća količina eksploziva. Matu Šimića se dodatno tereti da je telefonom prijetio komesaru policije Zapadnohercegovačke županije Zoranu Galiću i članovima njegove obitelji. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene