Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 uhićenih

Razbijen veliki lanac krijumčara heroina iz BiH u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini provedena je velika akcija razbijanja krijumčarskog lanca, kojim je u Hrvatsku unošen heroin. Uhićeno je 15 osoba, a vrijednost prokrijumčarene droge procjenjuje se na više stotina tisuća konvertibilnih maraka.

Policija i pravosudna tijela u Bosni i Hercegovini razbili su veliki krijumčarski lanac kojim je iz te zemlje u Hrvatsku ilegalno unošen heroin, potvrdilo je u četvrtak Tužiteljstvo BiH, a u akciji je uhićeno 15 osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Otkrivena marihuana na granici s BiH - 1 32-godišnjak uhićen FOTO Policija na granici s BiH zaustavila čovjeka s velikim kovčegom, kada su ga otvorili imali su što i vidjeti

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom u Sarajevu, po nalogu državnog tužiteljstva BiH provedena je akcija kodnog naziva 'Osoje', a uhićenja i pretrage izvedeni su na području Mostara, Posušja, Širokog Brijega, Čapljine, Čitluka, Sarajeva i Tuzle.

>> Slučaj 'Paukova mreža': Svi proglašeni krivima, ukupno dobili 73 godine zatvora!

Akciju su proveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) iz koje je pak potvrđeno uhićenje 15 osumnjičenih.

U pripremi akcije policija je 16. rujna spriječila bijeg glavnoosumnjičenog A.B. (1976) iz Mostara, koji je tada i uhićen u blizini graničnog prijelaza Vinjani Gornji pri pokušaju bijega u zemlje zapadne Europe.

Svi uhićeni su registrirani prijestupnici, a tijekom ove godine gotovo su svakodnevno vršili nabavku, skrivanje i krijumčarenje heroina, najčešće u količinama od nekoliko stotina grama, s područja BiH u Hrvatsku.

SIPA je potvrdila krijumčarenje najmanje šest kilograma heroina te manje količine kokaina i marihuane. Droga je najčešće nabavljana na području Sarajeva, Tuzle i Mostara.

Vrijednost prokrijumčarene droge na ilegalnom narkotržištu procjenjuje se na više stotina tisuća konvertibilnih maraka (1 euro: 1,955 KM).

Iz Tužiteljstva BiH ističu kako je ostvarena dobra i koordinirana međunarodna suradnja s policijskim i pravosudnim tijelima Hrvatske.

Navode i kako je to još jedan od dobrih primjera međudržavne regionalne suradnje u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene