Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1,779 s

[VIDEO] Novi rekord u ubrzanju do 100 km/h

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti stuttgartskog sveučilišta su postavili novi rekord u ubrzanju do 100 km/h. Točnije, isti sada iznosi nevjerojatnih 1,779 sekundi, što je svega 0,006 s brže od dosadašnjeg najboljeg rezultata.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zdravstvene edukacije Svjetski je dan SRCA! Slika nije dostupna Snimku stavio na You Tube VIDEO Rus 8-godišnju kćer tjerao da vozi 90 kilometara na sat!

Ovo zavidno ostvarenje je postavljeno od strane Green Team momčadi i to sa njihovim 100 kW, odnosno 136 KS snažnim električnim vozilom s pogonom na sva četiri kotača koje je osmišljeno i konstruirano za sudjelovanje u natjecanju Formula Student.

Točnije, ovo vozilo je opremljeno sa četiri električna motora i 6,62 kWh baterijama. Ukupna masa mu iznosi svega 160 kg. Drugim riječima, ova se mala električna praćka može pohvaliti specifičnim opterećenjem od 1,6 kg/kW. Usporedbe radi, Bugatti Veyron Super Sport ima specifično opterećenje od 2,08 kg/KS.

Na kraju dodajmo kako je rekord trenutno još uvijek neslužben jer se potvrda rekorda očekuje za koji tjedan od strane direkcije Guinness World Record.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene