Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta! Neće u proizvodnju

Predstavljen BMW 3.0 CLS Hommage R

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW je na Pebble Beach Concours d’Eleganceu predstavio konceptni mode 3.0 CSL Hommage R, koji je prelijepa posvet svim BMW-ovim trkaći modelima, a posebno 3.0 CSL iz 1970. koji mu se pridružio na nekoliko fotografija.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove fotografije i pojedinosti Honda detaljnije predstavila Civic Type R Slika nije dostupna Preko 600 KS Honda NSX Type R stiže 2018?

U osnovi je riječ o trkaćoj izvedbi ranijeg modela 3.0 CSL Hommage koji je predstavljen ranije ove godine na Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Upravo stoga ovaj automobil ima prepoznatljiv dizajn koji je ovom prigodom oplemenjen Brilliant bijelom bojom, novom maskom, BMW M trkaćim naljepnicama, 21-inčnim lakometalnim naplacima s mat crnim i zlatno žutim detaljima.

Unutrašnjost je nešto posebnija s obzirom kako se u nju ugrađena trkaća karbonska sjedala s kožnim presvlakama te trkaći sigurnosni pojasevi. Također, od ugljičnih je vlakana izrađen i tzv. roll cage, a od ostalih detalja valja izdvojiti sustav za gašenje požara, prikaz staze trkaći upravljač sa zaslonom na kojem se vozaču pružaju dodatne informacije dok se one osnovne prikazuju na viziru kacige i sl.

Spomenuta i posebno dizajnirana i konstruirana kaciga, odnosno njen vizir ima ulogu heads-up zaslona na kojem se prikazuju podaci o brzini automobila, broju okretaja, trenutnom stupnju prijenosa i sl.

Na kraju dodajmo kako je 3.0 CLS Hommage R isključivo konceptni automobil koji ne bi trebao stići do serijske proizvodnje.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene