Obavijesti Video Pretražite Navigacija
570 KS

McLaren Sports Series će navodno nositi oznaku 570S

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima mclarenov novi model trenutno poznat pod imenom Sports Series će u konačnici nositi oznaku 570S, a to nam ime otkriva kako će ustvari njegov motor razvijati snagu od 570 KS.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu? Slika nije dostupna Svađa na cesti Skateboardom je vozaču razbio vjetrobransko staklo na McLarenu od milijun i pol kuna

McLaren je već ranije potvrdio kako će službena premijera ovog noviteta biti održana početkom idućeg mjeseca na auto salonu u New Yorku, no do sada nisu bili poznati nikakvi tehnički podaci. Sada pak doznajemo kako će novi ulazni model ovog proizvođača, odnosno njegov 3,8-litreni bi-turbo V8 razvijati snagu od 570 KS, odnosno 419 kW.

Raniji izvještaji su također govorili i kako će uz standardni coupe McLaren kupcima ponuditi još barem dvije karoserijske izvedbe, odnosno Spider te svojevrsni grand tourer koji će ponuditi veću zapreminu prtljažnika. Kasnije bi se u ponudi mogla naći i hardcore verzija s većom snagom i manjom masom, a možda će se raditi o svojevrsnoj Long Tail verziji sličnoj onoj modelu 675LT.

Dodajmo i kako će se 570S temeljiti na karbonskom monocoqueu poput skuplje braće, a bit će opremljen 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke. Što se performansi tiče očekuje se kako će do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde, dok će mu najveća brzina kretati oko 300 km/h.

U svakom slučaju iz McLarena su već potvrdili kako će se raditi o njihovom najpraktičnijem, odnosno za svakodnevnu upotrebu najpogodnijem te cijenom najpristupačnijem modelu.

Uskoro više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene