Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava novog RX-a

Mazda predstavila konceptni RX-Vision

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mazda je na tokijskom auto salonu predstavila svoj novi konceptni model čija je uloga dvojaka.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST: Mazda3 Sedan je dokaz da kompaktne limuzine mogu biti atraktivne! Slika nije dostupna TEST TEST Mazda CX5 – nova generacija ne želi biti veća i brža, i to je dobro

Naime, vjeruje se kako ovaj automobil izravno najavljuje nasljednika modela RX-8. Također, i sukladno tome, u njega je ugrađena nova generacija rotacijskog, odnosno Wankel motora.

Radi se o pogonskom stroju koji nosi naziv SkyActiv-R. Mazda nije objavila konkretnije podatke, no raniji izvještaji su upućivali kako je riječ o 1,6-litrenom motoru. U svakom slučaju Mazda je s ovom premijerom pokazala kako nije odustala od razvoja ove tehnologije te kako će se ista zasigurno uskoro ponovno pojaviti na tržištu.

Što se samog automobila tiče njegov proizvođač dizajn ovog automobila opisuje kako "viziju budućnosti koju Mazda namjerava jednog dana pretvoriti u stvarnost". Drugim riječima, radi se vrlo vjerojatno o neizravnoj potvrdi kako je ova studija izravna najava produkcijskog modela.

U osnovi RX-Vision je sportski coupe s klasičnim proporcijama osmišljen pod utjecajem mazdinog Kodo dizajnerskog izričaja. Od detalja valja izdvojiti agresivniji prednji kraj, dugački poklopac motora s otvorima za hlađenje koji se nalaze i na prednjim lukovima blatobrana, a tu su i kratki stražnji prevjes, veliki kotači, stražnji difuzor i dvostruki završetak ispušnog sustava, položenije vjetrobransko staklo, elegantne bočne linije i sl.

Sve u svemu vanjština nema puno ukrasnih detalja, a isto vrijedi i za minimalistički uređeni interijer kojim dominiraju sportski upravljač, aluminijska ručica mjenjača i papučice, kao i pregledna instrumentna ploča.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene