Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lego Porsche 911 Turbo PDK – totalno nestvarno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatno ne postoji čovjek koji se nije igrao sa Lego kockicama. Sada vam donosimo priču o 25-godišnjem genijalcu i njegovom najnovijem projektu: Porsche 911 Turbo s PDK mjenjačem – koji stvarno radi!

S vremenom smo pomalo zaboravili Lego kockice. Više ne podižemo obrvu na najnoviji helikopter, replike gradova poput New Yorka ili Londona, starih dvoraca i raznih drugih kreacija iz radionice danskog proizvođača igračaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Ali... Lego entuzijasti iz godine u godinu predstavljaju sve luđe konstrukcije izrađene od Technic i Basic dijelova. Kvalitetnih i vrlo kompliciranih konstrukcija sve je više i više. Ali postoji jedan španjolac imena Fernando (1986) koji je totalno lud na aute od Lego kockica, a mi na njegove nevjerojatne uratke!

Najnovija kreacija je: pravo Lego savršenstvo u obliku replike Porscheovog 911 Turbo Cabrioleta. Da bi stvar bila još bolja, ovaj Lego Porsche ima funkcionalni PDK mjenjač!

Ovo je čista opsesija s najboljim mogućim ishodom. Na automobilu apsolutno sve radi, a tehnički detalji su dovedeni do takvog savršenstva da automobil čak ima i isti 'ajnšlag' kao i pravi auto, mjenjač s dvije spojke koji stvarno radi, motor koji radi i još puno toga!

Za izradu Lego Porschea iskorišteno je više od 3.500 dijelova, uključujući osam električnih motora, tri daljinska upravljača, tri infracrvena prijemnika, 3 para svjetala i oko 6 metara žice. Raspodjela težine također je potpuno autentična, u omjeru 40:60 u korist stražnje osovine. Kada se sve to zbroji, dobivamo malo mehaničko čudo koje ukupno teži 3.65 kg.

Još impresivnije od toga (ako možete vjerovati) jest da ovo nije nikakav statični model. Mjenjač doista radi i prenosi snagu preko pogona na sva četiri kotača. Ako želite ići unatrag, morate odabrati rikverc na mjenjaču. Za pogon su korištena dva RC motora od kojih je svaki povezan s jednom baterijom.

Automobil koristi kočioni sustav s diskovima na svim kotačima. Kočnice aktivira isti motor kao i onaj koji aktivira spojke mjenjača. Stražnja osovina je multilink tip osovine baš kao i ona na 911 Turbo modelu što je samo još jedan dokaz koliko je pažnje posvećeno detaljima. Prednja osovina također je autentična, drugim riječima McPherson.

Struktura šasije i konstrukcija osovina također je maksimalno autentična, naravno u granicama mogućega. Ovakva 'unibody' šasija, drugim riječima šasija iz jednog dijela, bila je vjerojatno najkompliciraniji dio procesa.

Tvorac Lego Porschea 911 Turbo kaže da je vrlo čvrsta i lagana. Vrata imaju prave , a za otvaranje je potrebno jednostavno pritisnuti ručku. Prednja i stražnja svjetla rade u isto vrijeme kao i motori.
Ovo su samo neki detalji ovog izvrsnog Lego Porschea.

Čovjek je zaista napravio potpuno funkcionalni automobil na daljinsko upravljanje od Lego dijelova. Količina detalja i volje da svi elementi na automobilu rade kao i na originalu – to je fenomenalno. Inače, ovaj španjolac radi još i druga čuda pa vam savjetujemo da pogledate njegov web.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene