Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokretno umjetničko djelo

FOTO: Tesla po uzoru na BMW

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tesla Motors udružio snage s digitalnim umjetnikom Gartelom i pretvorio Roadster u pravo umjetničko djelo povodom Art Basel festivala.

Oslikani automobili tijekom godina postali su vrlo popularni. BMW svoje automobile pretvara u umjetnička djela već 16 godina, od BMW M1 modela iz 1979. godine koji je rukom oslikao legendarni Andy Warhol do najnovijeg uratka, BMW M3 GT2 trkaćeg automobila koji je oslikao Amerikanac Jeff Koons. BMW je ljubav prema umjetnosti prenio i na popularnog Mini Coopera koji je kao stvoren za ovako nešto!

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Avion prisilno sletio na autocestu - 1 Dvije osobe poginule VIDEO Avion sletio na autocestu i sudario se s automobilima: "Bio je samo nekoliko milimetara iznad naših glava"

Malo toga izaziva oduševljenje poput ovako zabavnog spoja umjetnosti i automobila. A sada se priči pridružio i Tesla Motors. Tesla Motors i digitalni umjetnik Laurence Gartel odgovorni su za transformaciju Tesla Roadstera, jedinog električnog superautomobila na cesti, u pravo umjetničko djelo. Automobil je omotan u fascinantne Gartelove printove.

Suradnja Tesle i Laurencea Gartela došla je sasvim prirodno jer su poznati digitalni umjetnik i proizvođač automobila ostvarili karijeru na uvođenju novih tehnologija, u svijetu umjetnosti i auto industriji jednako.

Baš kao što je Tesla sa svojim Roadsterom bio inovator u proizvodnji električnih superautomobila utoliko što nije htio pristati na kompromise glede užitka za vozače, tako je i Gartel postao pionir u svom polju kada je 1970-ih u umjetnički svijet uveo digitalni tisak. Od tada njegova se djela mogu vidjeti u muzejima poput MOMA-e i Smithsoniana, da spomenemo samo neke.

'Bio sam u šoku kad sam poletio poput rakete', rekao je Gartel, koji se u Roadster zaljubio na prvi pogled, ili bolje rečeno na prvu vožnju. 'Ovaj automobil starta kao da se sprema lansirati na Mars, a vi ne čujete niti jedan zvuk. A k tome nema sagorijevanja fosilnih goriva. To je nevjerojatan automobil'.

Tesla je predstavio svoj Art Roadster na Miami Art Basel Festivalu koji se održavao u Miamiju od 2. do 5. Prosinca, a tijekom samog događaja ljudi iz Tesle napravili su nekoliko krugova po gradu tako da su svi stanovnici ovog grada u južnoj Floridi koji su se našli na ulici mogli uživati u ovom umjetničkom djelu na kotačima. Fora!


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene