Obavijesti Video Pretražite Navigacija
32 primjerka

Ferrari FXX K već rasprodan. Cijena - 2,5 milijuna Eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Netom predstavljeni Ferrari FX X K, odnosno posebna edicija modela LaFerrari, je već rasprodana, a svaki je kupac za svoj primjerak ovog automobila morao izdvojiti oko 2,5 milijuna Eura. Poprilična svota za automobil koji ne možete odvesti kući i voziti kad vam se prohtje, zar ne?

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sheffield od West Hama tražio 45 milijuna eura Slika nije dostupna Microsoftu 280 milijuna eura kazne

Također, saznajemo kako će Ferrari proizvesti svega 32 primjeraka ovog modela, a na ferrarijevom eventu Finali Mondiali, upravo održanom u Abu Dhabiju, ferrarijev šef marketinga Nicola Boari je izjavio kako su "FXX K kupili kupci iz svih krajeva svijeta" te "kako će se tijekom sljedeće sezone modeli FXX K moći vidjeti na trkaćoj stazi".

Nadalje, izori navode kako je FXX K krug na stazi Fiorano odradio za 1 minutu i 14 sekundi što je čak pet sekundi brže od standardnog LaFerrarija, a Boari kaže kako "FXX K nije samo trkaća izvedba LaFerrarija" već je riječ o modelu koji predstavlja "puno više od toga".

Na kraju podsjetimo kako FXX K pokreće hibridni pogonski sklop koji se sastoji od V12 benzina snage 633 kW, odnosno 860 KS te električnog motora snage 140 kW, odnosno 190 KS. Ukupno gledajući masa mu je 90 kg manja od standardne izvedbe, a dorađeni aero paket je uvelike povećao aerodinamička svojstva ovog vozila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene