Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplji Ferrari ikada?

Ferrari 275 GTB/C Speciale ide na aukciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom aukcije kuće RM Auctions koja će se održati u Montereyu 16. idućeg mjeseca, na prodaju će biti ponuđen vrlo rijetki primjerak "propetog konjića".

Točnije radit će se o modelu 275 GTB/C Speciale iz 1965. Očekuje se kako bi ovaj automobil mogao dosegnuti cijenu od najmanje 25 milijuna Eura čime bi postao najskuplji Ferrari u povijesti nadmašivši 275 GTB/4 Spider koji je tijekom prošle godine prodan za 20 milijuna Eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skice LMP1 prototipa Razmišlja li Ferrari o povratku na Le Mans? Slika nije dostupna Sergio Pininfarina u Ferrarijevom muzeju

Ovaj konkretni automobil, koji će se naći na aukciji je jedan, i to prvi, od svega tri proizvedena primjerka s brojem šasije 06701. Proizvodnja mu je započela u Maranellu krajem 1964, a završila u travnju 1965. Svrha proizvodnje ovog primjerka je bila zadovoljavanje uvjeta za homologaciju trkaćeg 275 GTB koji se trebao suprotstaviti Fordu GT40 i Shelbyu Cobra Daytona na Le Mansu 1965.

Model 06701 nikada nije nastupio na utrci, ali je jedan od preostalih primjeraka 1965. završio ukupno treći te postavio još uvijek vrijedeći rekord kada je riječ o automobilima sa sprijeda smještenim motorom.

Inače, Ferrari 275 GTB/C Speciale je opremljen laganom aluminijskom karoserijom, šasija mu je izrađena od manjih i lakših cijevi, a tu je i neovisni stražnji ovjes. Pokreće ga modificirani 3,3-litreni V12 motor snage od 235 kW, odnosno 320 KS što je 51 kW, odnosno 69 KS više od standardnog 275 GTB-a. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene