Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno iznenađenje

Euro NCAP: tek 4 zvjezdice za novi Audi TT, prepolovljeni R8 i ostalo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvoj ovogodišnjoj seriji testiranja, nezavisna organizacija Euro NCAP isprobala je sigurnosne značajke audijevog sportskog modela TT te "blizanaca", renaultovog Trafica i opelovog Vivara.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Auto sjedalica - uvijek i bez iznimke! [PREDSTAVLJAMO] Rezultati testa dječjih auto sjedalica (06/2015) Slika nije dostupna Evolucija Audi predstavio novi R8

Rezultat od tek četiri zvjezdice ukupno osvojene na testu sigurnosti svakako predstavlja nemalo iznenađenje za sve poklonike Audija. No, za početak, prisjetimo se prošlogodišnje afere tijekom koje je Audi na tržištu Velike Britanije objavio kako svi njegovi automobili imaju rezultat od 5 Euro NCAP zvjezdica, premda neki modeli uopće nisu bili testirani.

To bi možda i prošlo bez pretjerane medijske buke da prošle godine u V. Britaniji nije došlo do sudara (pri brzini od 73 km/h) u kojem je jedan Audi R8 bio doslovno prepolovljen. Nakon svega, Euro NCAP je na vlastitu inicijativu odlučio testirati novi TT (predstavljen 2014).

Kako u danas pristiglom izvješću javlja Euro NCAP, Audi TT je između ostalih razloga, ostvario rezultat od 4 zvjezdice za ukupnu sigurnost radi izostanka najnovijih naprednih sigurnosnih sustava kao što su npr. sustav samostalnog kočenja u slučaju opasnosti. [i]Ova moderna tehnologija[/i], napominju u Euro NCAP-u, [i]postaje sve prisutnija, a već je i dostupna u mnogim modelima iz audijeve ponude[/i].

Test AUdija TT ujedno je i prvi proveden otkako je Euro NCAP u 2015. uveo nova pravilu koja podrazumijevaju nove protokole testiranja i nove lutke. Uveden je i novi test frontalnog sudara pune širine s naletom na nedeformabilnu prepreku.

Konačno, prva ovogodišnaj serija Euro NCAP testova obuhvatila je i dva putnička kombi-vozila, novi Renault Trafic te njegovog "blizanca" Opel Vivaro. Oba su ova vozila testirana u skladu s postupkom za "teška vozila" te su osvojila po 3 zvjezdice (u stvari, testiran je samo Renault Trafic s obzirom da su oba vozila konstrukcijski identična). U Euro NCAP-u napominju kako će se od sljedeće godine testiranja automobila poput ovih odvijati pod, u osnovi, identičnim pravilima kao i testovi osobnih vozila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene