nisu odustajali!

Njih smo najviše puta vidjeli na Dori: Neki su došli do Eurosonga dok se drugima ipak nije posrećilo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jacques Houdek je na Dori pjevao sedam puta, a 2017. je odlučeno da će nas predstavljati na Euroviziji s pjesmom "My Friend". Među često viđenim licima bili su i Maja Blagdan, Ivan Mikulić i Alen Vitasović.

Glazbeno natjecanje Dora održava se od 1993., a na njemu su se pojavljivala neka nova lica, ali i pjevači koji su već bili dobro poznati domaćoj javnosti i to nekoliko puta. 

Pogledaj i ovo Toma Marić - 1 Probudio nostalgiju kod Minee Prva transformacija u ženu našem pjevaču nije lako pala, ali u nečemu je ipak bio uspješan: "Meni si više Nino nego Nina"

Među njima je Boris Novković koji je nastupao s pjesmama "Emily", "Pjesma moja to si ti" koju je izvodio s Moonlight Cats", "Elois", "Oprostit ćemo sve, na mom jastuku" te "Vukovi umiru sami" sa ansamblom Lado koja mu je 2005. donijela pobjedu i odlazak na Eurosong. 

Alen Vitasović je također dobro upoznat s Dorom, no on nije dosad odnio pobjedu. Borio se za predstavljanje Hrvatske na Euroviziji s pjesmama "Marija", "Ja ne gren", "Ja sam Istrian", "Lakše je kad se kraj ne vidi", a zadnja dva puta je imao duete. Pjevao je s Lelom Kaplowitz "Tamo gdje ljubav počinje" te s Božidarkom Matijom Čerinom "Da se ne zatare". 

Maja Blagdan je predstavljala našu zemlju 1996. u Oslu s pjesmom "Sveta ljubav", a još nekoliko puta je nastupala na Dori. Pjevala je "Jedini moj", "Za nas", "Moje ime je ljubav" i "Zvala sam ga Anđele".  

Dobro poznata na ovom glazbenom natjecanju je bila i grupa Magazin koja je pobijedila s Lidijom Horvat Dunjko s pjesmom "Nostalgija". Magazin je izveo i hitove "Nazaret", "Oprosti mala", "Kasno je", "Opijum" i "Na svijetu sve". 

Jedan od rekordera je Ivan Mikulić koji je nastupio s pjesmama "Ti i ja", "Budi ona prava", "Proljeće", "Pjesma putuje", "Ti si tu", a konačno mu se posrećilo 2004. i predstavljao je Hrvatsku u Turskoj sa skladbom "Daješ mi krila". 

Petar Grašo je također bio često lice na Dori s pjesmama "Ljubav jedne žene", "Otkada nije tu", "Ni mrvu sriće", "Prokleto sam" i "Idi" s kojom je 1997. zauzeo drugo mjesto i donijela mu je popularnost. Iako nikad nije predstavljao našu zemlju na Eurosongu, njegova djevojka Danijela Martinović je 1998. pobijedila na Dori s njegovom skladbom "Neka mi ne svane". Pjevačica je na Euroviziji u Birminghamu osvojila visoko sedmo mjesto. 

Nina Badrić je pjevala na Dori četiri puta s pjesmama "Ostavljam te", "Godine nestvarne", "Odlaziš zauvijek" i "Čarobno jutro". 

Tony Cetinski ove godine nastupa u duetu Kikijem Rahimovskim i izvode skladbu "Zapjevaj, sloboda je". Tony je ranije imao uspjeha na Dori i 1994. je predstavljao Hrvatsku na Euroviziji u Irskoj s pjesmom "Nek' ti bude ljubav sva". Osvojio je 16. mjesto, a pjesma će ostati upamćena što je dobila prvu 12-icu u povijesti našeg sudjelovanja, od Slovačke. Cetinski je bio na Dori i sa skladbama "Nek' te zagrli neko sretniji" i "Iz dana u dan". 

Jedan od rekordera je sigurno i Jacques Houdek. Nastupio je na Dori s pjesmama "Čarolija", "Na krilima ljubavi", "Nema razloga", "Nepobjediva", "Stotinama godina", "Umrijeti s osmijehom" i "Molitva". Jacques je svoj san ostvario 2017. kada je odlučeno da će nas predstavljati na Eurosongu u Kijevu s pjesmom "My Friend". Prošao je u finale gdje je osvojio 13. mjesto od ukupno 26 izvođača.

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene