Borba s Ewiniarom

Tropska oluja napravila kaos na Filipinima: Najmanje sedam osoba poginulo, među njima i 14-godišnjakinja

Tropska oluja na Filipina, ilustracija Foto: AFP PHOTO / PHILIPPINE COAST GUARD
Tropska oluja na Filipinima odnijela je najmanje sedam života.

Filipinske vlasti priopćile su da je najmanje sedmero ljudi poginulo od posljedica tropske oluje Ewiniar koja je pogodila zemlju tijekom vikenda.

Ewiniar je donio snažne vjetrove i jaku kišu te zatvorio zračne i morske luke i prekinuo opskrbu električnom energijom.

Pročitajte i ovo Zatvoreni sastanak Papa Franjo ipak nije rekao 'pederčina'? Javio se prevoditelj i sve objasnio

Potvrđeno je da je u južnoj provinciji Misamis Oriental poginula 14-godišnja djevojčica nakon što je stablo palo na parkirano vozilo u kojem se nalazila. Još je jedan učenik ozlijeđen, objavila je nacionalna agencija za katastrofe.

U pokrajini Quezon, istočno od glavnog grada Manile, prijavljeno je šestero mrtvih, među kojima dvojica muškaraca u dobi od 56 i 22 godine koji su se utopili te 39-godišnjak na kojeg je palo stablo, izvijestili su iz tamošnje policije.

Pročitajte i ovo Oglasili se iz aerokluba Brat poginulog u padu aviona: "Zvali smo ga mačka s devet života... A kad sam nakon nesreće uspostavio poziv, nije se javio Ivan"

Filipinski predsjednik Ferdinand Marcos Jr. rekao je u utorak da je oluja pogodila gotovo 27.000 ljudi, a da će se napori potrage i spašavanja nastaviti. Izvijestio je da je tijekom vikenda prekinut rad triju zračnih i devet morskih luka.

Ewiniar je bila prva tropska oluja koja je ove godine pogodila Filipine. U toj zemlji jugoistočne Azije godišnje se dogodi prosječno 20 oluja, koje često rezultiraju obilnim kišama, jakim vjetrovima i smrtonosnim klizištima, navodi Reuters.