Borba za svaki centimetar zemlje

VIDEO Ukrajinski tenk diže u zrak kuću koju ruski vojnici koriste kao zaklon

Snimka tenka Foto: Screenshot/YouTube
Dva odvojena videa koja prikazuju stanje na terenu pojavila su se dok Rusija pokušava opkoliti grad Bahmut, ali Ukrajina nastavlja sa žestokom obranom u istočnoj regiji Donbasa.

Danas su se pojavila dva dramatična videa, prvi u kojem ukrajinski tenk raznosi kuću koju su ruski vojnici koristili kao zaklon, a drugi na kojem ruski oklopni konvoj upada u zasjedu te je gađan projektilima Javelin.

Prva snimka snimljena je dronom te prikazuje snježno bojište koje je nekoć bilo mjesto prigradske četvrti. U naselju je ostala samo jedna kuća, koja je inače u borbama sravnjena sa zemljom kojoj se tenk  lagano približava. Iznenada bljesak svjetla izbija iz tenka, a djelić sekunde kasnije vidi se eksplozija iz obližnje kuće.

Ali tenk nije gotov te ispaljuje još jedan hitac. Odlučan da ga očisti od ruskih vojnika, vozač tenka pomiče ga malo ulijevo, prije nego što ispali treći hitac, uzrokujući još jednu eksploziju koja uništava kuću, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo FINSKA NEĆE ČEKATI ŠVEDSKU Šef NATO-a o širenju na istok: "Ukrajina će dugoročno postati članica"

Pročitajte i ovo Sramotni potez Ruski veleposlanik pri UN-u prekinuo minutu šutnje za žrtve agresije: Počeo lupkati po mikrofonu i uputio poruku

Nakon toga posada tenka usmjerava se na manju kuću, koja izgleda kao pomoćna kućica. Tenk ispaljuje još jedan hitac, razbijajući drvenu strukturu. I kuća i pomoćni objekt gotovo su potpuno uništeni, ostavljajući malo nade za preživljavanje svima koji su bili unutra kad su bili napadnuti.

Slike su dobivene od 93. zasebne mehanizirane brigade "Kholodnyi Yar" ukrajinskih oružanih snaga u ponedjeljak, 27. veljače, zajedno s izjavom koja kaže: ''Nevjerojatna hrabrost tenkovskih posada u Bahmutu.''

Druga snimka prikazuje ruski oklopni konvoj koji upada u zasjedu te je gađan projektilima Javelin.

 

"U ovoj teškoj bitci uništeno je ukupno pet neprijateljskih tenkova i sedam BMP-ova", stoji u priopćenju brigade uz video.

"Uz ozbiljne gubitke u ljudstvu i tehnici neprijatelj je bio prisiljen na povlačenje. Zajedno do pobjede! Slava Zračno-jurišnim snagama!" rečeno je.