Hitne službe na terenu

VIDEO Ukrajina dronovima udarila na Rusiju, pogođena i Moskva: Ima mrtvih, zatvoreni aerodromi

Ukrajina je tijekom noći izvela velik napad na Rusiju.

Ukrajina je sinoć izvela velik napad bespilotnim letjelicama na nekoliko ruskih regija, uključujući Brjansk, Moskvu, Tulu, Kalugu, Belgorod, Kursk, Orel i Voronjež.

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je poginuo devetogodišnji dječak, a tri civila su ozlijeđena u napadu dronom u gradu Ramenskoje, koji se nalazi 46 kilometara jugoistočno od Moskve.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izvijestio je da je više od desetak dronova oboreno iznad Moskovske oblasti na putu za glavni grad Rusije. Dodao je da su hitne službe gasile požar na 11. i 12. katu stambene zgrade, a Reuters je objavio snimku vatre.

Srušeni ostaci drona također su pronađeni u blizini međunarodne zračne luke Žukovski, otprilike 36 kilometara jugoistočno od središta Moskve, izvijestio je Reuters.

Više od 30 međunarodnih i domaćih letova koji su trebali poletjeti između ponoći i sedam sati ujutro po lokalnom vremenu u zračnoj luci Vnukovo odgođeno je zbog napada. Zračna luka Domodedovo, koja se nalazi u Moskovskoj oblasti, zatvorena je u ranim jutarnjim satima.

Guverner Brajske oblasti Aleksander Bogomaz ustvrdio je da je protuzračna obrana tijekom noći oborila 59 ukrajinskih dronova.

Pročitajte i ovo obnova banovine Postavljanje hrvatske zastave u Petrinji uzrokovalo problem: "Neobično je ako se to tumači kao provokacija"

Pročitajte i ovo na terenu sve službe Detonacija u splitskoj OŠ Meje: Naprava je bačena u školski WC